Polina_Nikolova написа:
Радвам се, че и мислещите колеги се включиха! Нападат НАШИЯ университет, нашия дом... всички трябва да го защитим като семейство, вече не става въпрос за отделни факултети и спорове между тях. Става въпрос за масова кампания срещу СУ, защото някой иска да се бърка в управлението му и да срине престижа му.
Но ние, като студенти в този елитен българси университет, не трябва да сме неблагодарно стадо и да се водим по свирката на някой провокатор! Да се нападаме помежду си или да нападаме ректора си е най-удобно за хората, които са в основата на проблема и предизвикват всичките тези лишения.
ВСЕКИ факултет е ценен, във всеки факултет има стойностни и мислещи хора, които могат да помогнат на университета, да го защитят и да му покажат заслужено уважение, като задушават такива опити от колеги да ни настроят едни срещу други.
Искам след 5 години, когато ще кандидатства сестра ми, университетът да е ценен и уважаван, корумпираните журналисти да не смеят да дават грешни данни и да лъжат.Във всички западни държави елитните им училища са обичани, спонсорирани и подкрепяни, а не са мачкани и тероризирани от политиката и пресата!
Който обича университета и преподавателите си и оценява това, което те ни дават - не позволявайте да ви манипулират! Покажете, че сте мислещото бъдеще на България, което има глас.
Радвам се,че прочетохте отвореното писмо от ректора ни, вече си обясних защо така ме нападнаха и опитаха да ни предизвикат едни срещу други след като го публикувах.
Този университет ми е взел много, но и много ми е дал, лично на мен. За това все още искам да продължа да уча тук и да му помагам, защото всички знаем на какво дередже е образованието ни. Ние сме хората, които можем да променим нещата и да защитим нашия дом, както казваш ти! Този път нека не бъдем "срещу", а "за" университета. Крали, не крали, корумпирани или не, аз съм срещнала достатъчно добри преподаватели, за да ме накарат да гледам на университета като на жив организъм, който се нуждае от нашата подкрепа.