Armin^^ написа:
Получих или крайно остарели, вече невалидни знания, или знания, които изобщо няма да ми трябват в сферата, за която ме готвят.
Стига бре

В професионалната гимназия беше така. Минахме всички неща от 80-та година до максимум 95-та относно компютрите. След това тестове и поправки (модулно обучение) и не остана време за модерните. Когато питах господина за нещо по-ново, той каза че не знае, било твърде ново и нямало информация за това. Иначе той е учил в ТУ и е "хардуерист" - не разбира от софтуер и как да влезе в интернет да прочете нещо.
Дадоха ми съвет да не влизам в ТУ, защото поне двадесетина човека от различни специалности ми описаха подобна картинка.
А сега последната ми надежда СУ и какво, пак същото. Че даже и по-зле. С тези новини дето ги изтърсиха, че университета няма пари за парно и топла вода, нищо чудно да фалира, преди да съм се преместил (а се надявам да се преместя в чужбина преди да завърша бакалавърска степен).
Иначе относно протестите трябва да има. Но не само от СУ, от всички университети и гимназии трябва да излязат хора пред министерството на образованието. Не за да рушим, не за да си изливаме гнева, а просто ето така показно. За да ни види европа, да ни излъчат по новините, да се види, че нещо наистина не е наред.
А иначе пари няма. Всеки иска пари - за стипендии, за топла вода и парно, за научни проекти, а никой не мисли как да излезе от тази дупка, в която е попаднал. Според мен би трябвало унивеситета да измисли програма, с която да печели един поток от парите си самостоятелно (естествено с позволение на държавата), защото ако се чакат пари само от държавата, накрая и Илчев ще умре от глад.