здравейте отново, не отворих нова тема, за да не спамя, но общо взето може да игнорирате поне моите мнения досега в нея и да четете от тук.
накратко: аз правя тениски. това ми е нещо като хоби и от скоро се опитвам да го превърна в не-мутренски и не-субсидиран-от-ес малък домашен бизнес. понеже има определени неща в су, които ми харесват, исках да си направя най-вече за себе си тениска на университета, която да е в стил "ретро щатски колежански," понеже 1) ми харесва и 2) няма такива тениски (поне не на су и поне не доколкото знам). понеже както казах идеята е в крайна сметка да не си ги нося само аз, защото това не е дефиницията на не-мутренски бизнес, се допитах до мнения на хората тук и след известно мислене промених дизайна на нещо, което ще видите малко по-долу. това е мн близко до завършения вид на тениската, в смисъл, че едва ли ще променям коренно нещата от тук нататък. ако ви харесва ще се радвам да ви набавя, ако не - живи и здрави (моля да не ме псувате). тениската:

(в тениската не е включен шоколадко с татуировки и голямо такова)
някои неща по дизайна:
основната идея е да е прост и изчистен. мисля, че го прави. не е малка, но не е нещо глупаво и крещящо от рода на i <3 sofia uni. дори някой може да се позамисли и почеше зад ухото, преди да разбере какво точно казва тази дреха. понеже повечето ми тениски са забавни (или поне на мен ми се иска да си мисля, че са такива), обмислях долу да пише 1888 - 2010 - щеше да се върже и със силните протестни настроения напоследък. в крайна сметка прецених, че май е по-скоро да си остане без час на смъртта.
понеже след предните картинки много хора казаха, че предпочитат кирилица: аз също си обичам азбуката, но както казах и преди, и сега, търся въпросния ретро-щатски-колежански "стил," който уви не мога да си представя постигнат с кирилица. избора на латиницата има и един малко скрит плюс, който не е търсен, но не е излишен: прави тениската напълно интернационална и подходяща за всякакви фестивали, еразмуси итн навън. според мен хората с тениски и блузони на университети, в които дори не са стъпвали, са най-малкото забавни и човек с тениска на су ще може, в евентуалния случай, в който бъде запитан "кво е тва на теб," да отговори с неща от собствения си житейски опит.
и като споменах блузони, ще има и блузони.
общо взето това е. ако сте прочели всичко - евала. това, че не смятам да променям коренно нещата, не означава, че не съм отворен към предложения, въпроси и разбира се критика. пийс аут