Дата и час: 16 Яну 2026, 15:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Циганският расизъм
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010, 22:22 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не, не съм налагал мнението си, просто държа на него! Ако не искате да го споделяте, ок. :) А и много мразя някой да изкривява думите ми! Не плюя на учените!!!
Също така сме малцинство в Европа, а и ще станеме такова и в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 11:45 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Според мен е невъзможно да слагате двете твърдения заедно: 1) Циганите са нисша раса...първобитни типове и т.н. 2) След 20 години ще са мнозинство и ще диктуват какво става в България....
...поради простата причина, че ако след 20 години циганите имат водеща роля в обществените отношения в България...значи са се доказали като по-адаптивна и "генетично" и "Расово" добър/добра "раса"/"ген" от нас...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 11:55 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Или по-скоро са доказали защо неолиберализмът ще е нещото, което окончателно ще затрие западната цивилизация :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010, 16:54 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
steamer написа:
неолиберализмът ще е нещото, което окончателно ще затрие западната цивилизация

Еееее, веднъж да сме на едно мнение с теб. Макар че, погледнато епистемологически, това не е мнение, а факт. И докато социолозите и политолозите отричат този факт, трябва да се отнеме акредитацията на техните катедри... ми, така де - не може учени да спорят с фактите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2010, 22:21 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 34 пъти.
Цитат:
Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”

Да отбележа, че "гяур" означава "неверник", което не съответства на "дас" в смисъла, който е даден в статията.

Вижте, че има цигански расизъм - има. Мисля, че той е доста по... злобен, така да кажа, от обратното явление. Или на мен така ми се струва. Но е нормално в писания на БНС нещата да са преувеличени, както в случая с играта на думи - целта е да се почувстваш лично засегнат, заради евентуалната наглост да наричат българите, както са ги обиждали някога поробителите. Обаче явно не е едно и също.

Не съм съгласна, че след време или пък още по-малко - скоро - българите ще сме по-малко и те ще ни управляват. Ако се затрие държавата, ние ще си я затрием, не циганите. Те просто ще се изселят в някой чужд двор. Ние винаги ще сме по-умни и по-образовани, не подценявайте чак толкова скъпия ни ген, те няма да ни надделеят, защото нямат власт и никога няма да я имат. Аз вярвам, че ако се стигне до там (но не мисля, че ще се стигне) циганите да искат да държат властта, то те ще трябва да си я вземат сами, защото никой българин няма да иска да бъде управляван от цигани и щом се опитат да я вземат - жална им майка. Е, принципно не съм расист или ксенофоб, но това е реалността, която виждам.
За да ни надделеят циганите, те първо трябва да се цивилизоват и да станат нормални хора, защото нецивилизованият човек не може да ръководи едно сложно съвременно общество. Убедена съм, че когато циганите станат хора, тогава може да се опасяваме за появата на "българско малцинство" и наличието му при управлението на държавата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2010, 13:33 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Тук не става дума за "терор" в истинския смисъл, в който тълпа подивели цигани ще преследва българите с вили и лъжици... става въпрос за това, че за тая сган отиват доста време и усилия и най-вече средства, които могат да се вложат в нещо много по-полезно като например училища или болници. И никой,ама НИКОЙ не е в състояние да ме убеди, че тия мангали заслужават повече помощ от мен и българския студент,например. Щото и с това съм се сблъскала. Отделно, че управлението в момента , както и всички миистерства , са пълни боклуци. Но, да , циганите все пак успяват да заколят някого и? Нищо. Никакво наказание, никаква отговорност не им се търси. Повръща ми се от тези отрепки.

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2010, 15:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 42 пъти.
necrozis написа:
Абе вие не разбирате ли какво става... те ни завладяват постепенно... след 20 години ще има задължителен цигански език в училищата, а след още 20 българите ще сме малцинство...

Мдам..съгласна.На едно българче се раждат по 872472357325 ромчета(омгьь)?!

Става дума за поне 2 милиона роми,1-2милиона пенсионери и.. 2 милиона работещи(може би не?),които се гърчат от работа да издържат първите две групи(ромите да плащат ток/вода/данъци?!).Не става дума за расизъм според мен,проблемът не е,че НИЕ не интегрираме ромите.Те сами не щат да се интегрират,като предпочитат да крадат и просят пред това да се трудят и ходят на училище.На никой не му е лесно,но специално тази етническа група се ползва с достатъчно привилегии и е крайно време да спре да ламти за още :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2010, 17:52 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Както ги нареди... УжасТ! Като не може да се интегрират ромите, интегрирай поне пенсионерите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2010, 02:03 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
BBM написа:
Как може да твърдите, че циганите и българите са от една и съща раса? Това е обидно! Българин не би трябвало да защитава циганин, защото мозъка на "рома" е устроен по много по-различен начин от този на нормалния човек, а и циганина ще те предаде при първа възможност ( с много малки изключения). Както знаете за циганина е гордост да краде, да бие и т.н. ( за кардерашите по-точно ), което значи, че те не могат да функционират нормално в едно общество, не могат да бъдат полезни, а само във вреда на нормално живеещите хора.

Аз не съм расист

Т'ва е все едно да кажа:

"Частната собственост трябва да се изкорени! Едрите индустриалци и земевладелци да бъдат пратени в трудови лагери, земята да се разпредели от държавата сред пролетариата, на разделението на властите да се сложи край, да се въведе еднопартийно управление, а пропагандаторите на буржоазно-капиталистическата човеконенавистническа идеология да бъдат ликвидирани!"

И после да вметна:

"Аз не съм комунист."

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 23:22 
Пишете, о, братя
Аватар

По принцип никой в тази тема не е расист, ако забелязвате.

Просто всички не понасят циганите. И понеже чувствата на всички са еднородни, всеки го приема като нещо нормално и естествено и не може да се възприеме като расист.

А циганите не са ли расисти? Или за тях не важи, понеже са т.нар. малцинство. Според мен всички сме расисти, понеже все има някоя група от различни по произход хора, която човек не може да понася. По тази логика аз мисля, че трябва да се премахне този термин, защото си е направо лицемерие на едни да им се лепва етикета "расист", а другите да са невинни агънца.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 08:42 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Точно така, за да се работи напред трябва ресурсите на държавата да бъдат насочени натам. Не казвам да се избиват цигани, те са хора(поне така мисля), като такива имат някои права. Но това не означама да им толерираме простотията и некомпетентността. Държавата не трябва да харчи пари за помощи за циганите, които на всичкото отгоре нито плащат данъци, нито ги наказват за каквото и да било. За това обаче не са виновни самите хора. Циганите ги изпозваха някои управляващи като почти безплатни гласоподаватели, като им обещаваха в замяна права. Така циганите се научиха на неправилно.
Според мене, колкото и да ми е гадно, самия аз не мразя никого, дори и цигани, трябва да им се наложи ултиматум-или ще работят своеволно и ще допринасят за развитието на държавата напред, или ще бъдат принудени да го правят. Против каторгата съм, но на това положение, не виждам друго решение.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 12:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Това може да се приеме като нарушаване на човешките права, предвид факта, че неукият не може да върши друго освен най-тежката и черна работа и ако го принудиш да върши нещо, то трябва да е точно това. Но да, трябва да работят нещо, за да се грижат сами за себе си най-малкото и за да не са в тежест на обществото, което и без това си е зле. А не е невъзможно циганите да работят. Все пак е било възможно при соц режима, който всички плюем, защо при "великата" ни демокрация да не е.
Другото важно нещо, за което пък е възможно да бъде принудително направено и няма да бъде изтълкувано като противоречие на човешките права е да бъдат накарани да се образоват. Вече им се дава безплатно образование и учебници и всичко, това което остава е да бъдат принудени да го използват.
Но за сегашната действителност не са виновни само циганите, виновни са и онези, които използват обстоятелствата в своя изгода с празни обещания, онези които им промиват мозъка, че са турци и мюсюлмани и пак ги използват в своя изгода и онези, които замазват очите на болното ни общество, че правят нещо, за да цивилозават циганите, пак в своя изгода. В крайна сметка те печелят от това положение и това ги прави дори по-виновни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 15:49 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
така е , живеем в лош свят, но пречи да го променяме към добро.
Звездичке, ти не си ученичка.

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 18:13 
Пишете, о, братя
Аватар

Съм, все още.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2010, 21:46 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
По Тошово време - на всеки вход в блока по циганско семейство. И така, като поживеят заедно с останалите си стават хора. Както се казва - интегрират се.

И не намирам за правилно изказванията от сорта на "те не са хора" и т.н. Хора, като всички останали са си. Просто имат различен бит и култура и никой не се е заел, както трябва да ги интегрира в нашия бит и култура.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Следваща