WeeDichou написа:
Поре, извинявай...ама по този начин взимаш страна.
Не мисля за коректно да използваш правилника за да налагаш собственото си виждане по въпроса. Всичко това казвам с уговорката, че не следя темата изкъсо, но доколкото съм чел...ти защитаваш животните. А аз взех, че се разчетох 3-4 страници назад и не видях подобни постове (Може да си ги изтрил, което е друг филм).
Всеки случай не е "модераторско", според мен...след 28 страници тема...да напишеш подобно нещо.
Все пак...дълбоко се съмнявам, че в тези 28 страници ще намеря някакви опити за създаване на съзаклятие, което системно да трепе или наранява кучета.
Това, което видях е само мнението на някои хора, че политиката на държавата спрямо бездомните кучета не е правилна...а мненията май не са незаконни ?! (Поне от 20тина години насам)
А...да. Има и няколко, които казват в прав текст, че биха наранили животно за да запазят живота си. Същото не е нито пропаганда, нито популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни. Нарича се САМОЗАЩИТА на правото ти на живот...нещо, което е гарантирано от законите, конституцията и поне стотина конвенции.
А дали, когато това се случи (не пожелавам на никого да се стига до там) е самозащита или жестокост ще прецени нещото като съд...а не Пора-е-приятел или друг модератор...
Всичко това казвам с уговорката, че не съм прочел брутални мнения стил "Нека изтребем всички кучета, смърт, зиг хайл", защото пробъбли си ги изтрил...
Първо: от моя пост не може да се заключи дали взимам страна. Просто цитирам няколко члена от един закон и един от правилника на форума, и правя една констатация - за няколкото нарушители. Дори не съм написал нито едно коментарно изречение. А, да - и призовавам за спазване на законите и правилниците, което не бих определил като твърде смущаващо.
Второ: дори да взимам страна, имам право на това. Не съм длъжен, а е и невъзможно, да бъда безпристрастен по всички теми в раздела. Дейността ми като модератор се изразява в това да следя за спазването на правилата, както и да спазвам модераторска етика. А тя не забранява отстояването на лична позиция. Всичко останало правя в качеството си на потребител.
Доколкото си спомням не съм трил мнения точно от тази тема (по принцип доста рядко трия). Ако се разровиш в началните страници ще видиш няколко поста в стил "Смърт за кучетата".