_sonrisa_ написа:
Тъй като спортът за доста специалности е задължителен и тъй като е изрично казано, че се започва от ниво начинаещи, няма причина за подобно мрънкане

В крайна сметка това, че досега не си спортувал нещо, трябва ли да значи че нямаш право да се научиш да играеш? Пък и предполагам, че и ти все някога си бил съвсем начинаещ и едвам си хвърлял топката

Вярно, че сигурно е било, когато си бил на 5, но пък.. Я си представи обратния пример: Никога досега не си танцувал, но пък имаш желание да се научиш. Съответно се записваш на танци и се омотаваш като пиле в кълчища, докато се опитваш да нарпавиш деми плие - примерно (

) Аз трябва да ти се цупя, че ми проваляш тренировката ли?

Ще ми кажеш ли къде е посочено, че се почва от ниво начинаещи? Защото този, който води волейбола ИЗРИЧНО каза, че идеята на Волейбола в СУ е не да ни учат тепърва на това как се бие сервис и т.н. а да се играе направо игра. Т.е. те очакват подготвени хора, които знаят елементарни неща. Т.е. не се почва от 0.
Разбира се, че не означава, че нямаш право да играеш. Излизаш навън и играеш. ОБАЧЕ тези часове в СУ, както ясно се каза на първата тренировка, нямат за цел да те научат да играеш. Точка.
Примерът ти е малоумен, защото: първо, волейболът е колективен спорт и когато половината от 12 не могат нищо - не става нищо. Спират другите. Ходил съм на танци и знам как е. Учителят от пред показва, отзад другите се учат. Ако се спъвам в краката си не ти преча. Ако започне танцуване по двойки - танцуваш с такъв, който ти е на нивото.
А и гарантирам ти - ако се запиша на някакъв спорт и видя, че спирам по някакъв начин хората, които наистина го могат, а аз им преча - веднага ще се махна. ОЩЕ повече ако тренорвките са просто игра и няма шанс да науча нещо. То това е, че самите часове по волейбол са такива, че само се играе. Дори и да искаш да научиш нещо - няма как. Няма обяснения или разяснения.