Цитат:
Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”
Да отбележа, че "гяур" означава "неверник", което не съответства на "дас" в смисъла, който е даден в статията.
Вижте, че има цигански расизъм - има. Мисля, че той е доста по... злобен, така да кажа, от обратното явление. Или на мен така ми се струва. Но е нормално в писания на БНС нещата да са преувеличени, както в случая с играта на думи - целта е да се почувстваш лично засегнат, заради евентуалната наглост да наричат българите, както са ги обиждали някога поробителите. Обаче явно не е едно и също.
Не съм съгласна, че след време или пък още по-малко - скоро - българите ще сме по-малко и те ще ни управляват. Ако се затрие държавата, ние ще си я затрием, не циганите. Те просто ще се изселят в някой чужд двор. Ние винаги ще сме по-умни и по-образовани, не подценявайте чак толкова скъпия ни ген, те няма да ни надделеят, защото нямат власт и никога няма да я имат. Аз вярвам, че ако се стигне до там (но не мисля, че ще се стигне) циганите да искат да държат властта, то те ще трябва да си я вземат сами, защото никой българин няма да иска да бъде управляван от цигани и щом се опитат да я вземат - жална им майка. Е, принципно не съм расист или ксенофоб, но това е реалността, която виждам.
За да ни надделеят циганите, те първо трябва да се цивилизоват и да станат нормални хора, защото нецивилизованият човек не може да ръководи едно сложно съвременно общество. Убедена съм, че когато циганите станат хора, тогава може да се опасяваме за появата на "българско малцинство" и наличието му при управлението на държавата.