Не знам как с думи да изкажа за пореден път разочарованието и недоумението си, че хора, претендиращи да са студенти в СУ, могат да си позволят да се държат като продавачи на пазар! И то не само в този форум, по-страшното е, че същото се случва и на живо. Добре, че въпросните хора не са (или поне много, много се надявам) представителна извадка, а просто шепа кресльовци, незнаещи какво точно искат, но със сигурност не това, което другите правят. На 1 ноември според мен трябва академичната общност да излезе като едно цяло, защото:
1. "Съединението прави силата"
2. Академичната общност има общ интерес и той е да не й се орязват парите
3. вътрешните противоречия на академичната общност са вътрешни и трябва да се решават вътре, за да не се възползват от слабостите ни недоброжелатели.
yanislava_kirilova написа:
Защо трябва да има каквато и да е самостоятелна позиция,в края на крайщата всички сме един колектив,борим се за едно и също нещо.На 28 наистина имаше проподаватели както от СУ,така и от НАТФИЗ,защо да не отидем и ние да ги подкрепим ?
Angel_N написа:
Бях на 28-ми и протестирах. Ще отида на 1-ви и пак ще протестирам и пак ще викам и ще скачам, защото:
-не искам да ми затварят университета и да ме лишават от правото ми на висше образование, било то заради лошата управа на университета или лошото финансиране тази година
-не искам да седя вкъщи и да гледам по телевизията как плюят Алма Матер, защото се чувствам част от Университета и няма да седя безучастно
-искам справедливо отношение, а не кисели закачки по медиите
-политиката на това правителство ми влияе пряко и съм против нея
-от корупция в Университета и в правителството, от мекушавостта и сребролюбието на някои властимащи страдаме аз и моите колеги
-искам да ме чуят
-това ще привлече внимание и се надявам, че ще насочи усилията на правителството (дай Боже) в това да се изяснят всички нередности в Университета
-искам да се спазват ясни приоритети в проектобюджета за следващата година
alter ego написа:
RadoRado написа:
Но на 1ви ще се види.
Ако студентите излязат - губим

Няколко губите, но СУ печели!

Да го пусна и тук, че напоследък и аз се поддадох на обработката:
Бизнесът избра Алма матер за No1
http://www.standartnews.com/news/details/id/84097/ Мисля, че са го направили напук на Дянков!

Що не го харесват тоз убав човек?

Евалата за тези мнения.