Borisg написа:
FMI написа:
Не е вярно, винаги сме се отнасяли много добре с хората в неравностойно положение. Ето аз още преди 2 години съм му обещал на Кристо, да му купя пастичка, когато завърши

тъпо, рекламираш си лафчетата на гърба на сериозен проблем.
Нищо не рекламирам и няма никакви лафчета... Човека просто се оплака че няма кой една пастичка да му купи послучай завършването и аз проявих съвсем искренно чуство на състрадание към него и му обещах аз да му купя, макар че вероятно и сега и тогава съм и ще съм в по-лошо или в най-добрия случай в не по-добро материално състояние от него

Но това е истинската щедрост, когато нямаш! Дори въпреки това че още тогава ме дразнеше, но пък не може да проявяваме благотворителност само към готините хора, дори напротив, те и сами се оправят
Иначе за незрящите... Ами... то и аз някъде до 15 виждах добре, после една лекарка ми подари 1 диоптър(мама и некадърна - ротинен преглед)... до края на пубертета остана под 2, но откакто уча в СУ вече е малко над 2, та докато завърща 3-4 май не ми мърда, та и аз мисля че спадам към тази група на незрящите... Най-гадно е когато трябва да преписваш или просто да ходиш на лекции... Т.е. е гадно винаги
Но смятам някой ден, когато мога да си го позволя и когато в българия има някаква сигурност в медицината поне, да взема да ги оправя с лазерче... Само не ми е ясно защо за всичко друго има помощи, само за най-важното, за зрението на никой не му пука, а то е най-важното, именно то ти дава 80% от информацията за околния свят!!! И само за последните 3 години например, аз съм дал поне 1000 лева за очила... Още толкова или по-скоро 2 пъти по толкова докато завърша и ще съм си изплатил операцията... Но искам да попитам защо здравната каса не я интересуват незрящите, социалните още по-малко и въобще ние как да учим адекватно питам аз?!
П.П. Ако ослепея напълно не знам как ще намеря сили да не се самоубия... ДА, проблемът е сериозен и точно затова по-добре да се шегувам с него!