Колкото до целулита... Ми в момента и аз съм мешана скара... 123 килограма се премерих последно лятото след морето, а сега дори може да съм повече... просто прекалено много прасенца изядох последните години, а нямах нито време, нито възможност да ги изгоря и поне 10-20 можеше да ги нямам, не че мускулната маса ми е малко, но колегата който пита за някакъв "релефа", със сигурност не съм този пич... винаги релефа ми е бил най-труден... Два тона съм правил на удар, но от релефа, по-точно от липсата му никога не съм бил доволен... Хубавото е поне че си дебелея много равномерно, абсолютно навсякъде

Всъщност още на 14-15 успях да направя 90кг само мускули, без въобще да го имам за цел, просто тренирах по 12 часа на ден и 6 дни в седмицата... После измършавях зверски и то от глад, но не доброволен... до 78 килограма мисля че ми е била долната граница при която съм нещо като от концлагер излязъл... и след това праснах 30 килограма отгоре само за 9 месеца в казармата. Но там за пръв път нямах възможност да спортувам активно, въпреки че лигльовците там смятаха че физзарядката(20 минути кълчене и 10 тътрене, наподобяващо тичане) е достатъчни... Даже и вечер не ме оставяха да си ползвам свободното време за това... Е съжалявам но казармата се отразява много по-зле на мъжкото тяло, отколкото бременността, да не говорим че тя е и по-скоро полезна, но както и да е, аз нищо не знам и не разбирам, не знам и че раждалите жени живеят по-дълго и са по-здрави, а които пожелаят и изглеждат дори по-добре!!! Та последвалите 5 години след казармата ги бях заковал на 100-110 кг и то без да правя абсолютно нищо, за което предполагам трябва да съм благодарен на тренировките предходните години! И в този ред на мисли, по-често се случва точно обратното, затова не ми казвайте моля, че като сте си отглеждали целулита и другите сланини, дълги години, може да си мислите че ще ги премахнете за нула време... Та и аз като вас последните 1-2 години, откакто уж уча, качих 15-20 килограма, не знам... болест не изключвам... изследвах се, няма такова нещо разбира се, здрав съм си като бик... Извод: мързел... Верижната реакция е че един пт като надебелееш и ставаш по-мързелив и от там по-дебел и по мързелив и по-дебел и така до безкрай... Но аз поне имам оправдание - казармата... Раждалите жени ми се оправдават с децата... Но какво по-дяволите е оправданието на нераждалите кифли?!
Добре, аз съм мъж и на 123 кг, при ръст само 1.80 все още нямам целулит и едва ли някога ще имам

Но пък почнах шкембе да пускам, а това е недопустимо и съответно смтям да взема мерки... Обаче пак питам, знаещите, какво му е по-специалното на целулите? И какви са тези глупости че със спорт не може да се коригира, макар че това е малко след дъжда качулка, аз казвам по-скоро чрез спорт да не се допуска!!! То и една съученичка така ми разправяше че са пълни глупости че спорта оправял всичко и примерно не можел да и помогне за менстроалните проблеми. Докато не я замъкнах няколко пъти до парка и после като видя резултата, започна да си тича най-редовно и без да я карам! Защото когато едно тяло не се движи, то боледува, както искате ме разбирайте !!!