Имам няколко предложения за излагане и малко добри практики за споделяне:
Това е статия за модераторски подход (не, не мисля че на сегашния му има нещо, но пък не е необходимо нещо да е лошо, за да се подобри).
Това пък е интересен метод, който (признавам си) нямам идея, как би могъл да се реализира тук, но идеята ми се струва добра.
Ето един
plug-in за phpBB, кoйто може да намери приложение във форума и да замени (или да съществува паралелно със) системата за "Благодарности" - виждам го като съвсем приемлив инструмент за самомодерация (ограничена, разбира се) на форума от неговите ползватели и в пълно съзвучие с либералното отношение на модераторския екип.
<Edit: След като попрочетох повече, изглежда това е по-добре работещ рlug-in. По принцип, предпочитам обаче Karma, защото, след определена (адекватно от администратора - да не е -1 или дори -200 [може би, тази стойност трябва да е равна на някакъв процент от активните потребители {който термин представлява известна трудност за дефиниране}]) разлика между положителни и негативни гласове за потребител, съответният потребител получава автоматичен ban (нищо не пречи да е временен), при който случай модераторският екип не е отговорен и не може да бъде обвиняван за манифестиралото желание на микрообществото да отлъчи свой член>В момента не мога да търся как биха могли да се направят следните неща:
Да си имаме бутон (до "цитирай", примерно), с който да се взима само препракта към съответното мнение ("вземи връзка"?), защото това, към момента, е изпълнимо само през едно миниатютно бутонче преди датата на публикуване на мнението;
Да се вижда уникалният идентификатор на мнението (на горното мнение е 833099) и да се добави tag, който да превръща такава поредица от цифри в препратка към него мнение.
Мнения? Коментари?
Поздрави,
Ангел