DreamingFlower написа:
Мисълта ми беше, че като гледам публикуваната програма например 3 курс във вторник имат само 2 избираеми предмета.

Това наистина ли означава, че за деня няма друго или само така изглежда? Освен ученето, което е страшно много предполагам. Интересно ми е кое най-много ви харесва в специалността

И кои са нейните минуси? А лекциите на какъв език се водят? Какви домашни имате, има ли задължителна литература като в училище, която да се чете... Имам толкова много въпроси всъщност!

Такааа,
ами аз съм втори курс,не трети,но двата избираеми предмети,които си видяла в програмата са всъщност задължително избираеми,никой не те пита искаш ли да ги учиш или не,такава е програмата.Първи и трети курс са сутрин,втори и четвърти-следобяд,това е така поради липса на стаи и на преподаватели.Общо взето доста малко преподаватели са поели и 4-те курса.Аз най-много оцених специалността си миналата година на извънкласните мероприятия,на срещите с японци,пишейки курсови работи и т.н.Беше безкрайно интересно.Тегаво е по време на семестъра това,че те затрупват с много информация,но през сесията,когато седнеш да учиш стабилно,наистина откриваш толкова много интересни неща(поне при мен така беше).Езикът лично за мен е много труден,но това си е мой проблем,защото явно не отделям достатъчно време за учене...или по-скоро не си разпределям времето правилно,но...шанс

Минуси има,като във всяка друга специалност,но пък знанията,които получаваш при нас,не мисля,че можеш да ги получиш някъде другаде в България.И нашите лекции се водят на български,само отделни термини се въвеждат на японски,както и някои материали,които ни раздават.Домашни имаме основно по японски,обикновени упражнения,съчинения и йероглифи(piece of cake,дет' се вика

) Нямаме задължителна литература,която да четем,има само препоръчителна
Питай ако те интересува още нещо,тук сме,за да помагаме