blz написа:
Не знам колко тесногръд трябва да си за да се стремиш да избягваш отношения с други икономики(Русия, САЩ) на база комунисти ли били в миналото. Аз пък бих казал, че по-голямо навеждане от паметника на американските летци, бомбардирали София, в България не е имало. Важно е да се извлича икономическа полза и за двете страни - тогава връзката е задължителна.
Правителството на боко и ГРОБ наистина е изключение от всички останали. То е тотално и безпрецедентно неадекватно. Очевидно за теб всички трезвомислещи са "клакьорска маса". Защото за мен няма достатъчно силен епитет, който да опише по-високите разходи за подслушване, от тези за наука и образование. Както и за първи път изобщо в историята на България бюджет на МВР, прехвърлящ 1млрд. лв. Но в крайна сметка всеки си има ценности...Едни държави инвестират в човешки капитал и прогресират, други инвестират в прасета и понички.
Няма нужда да си тесногърд, достатъчно е да не си генетично обременен с преданност към братята „освободители” и ползуване на облаги от раболепното слугуване на интересите им, за да се стремиш да избягваш икономически отношения с Русия в стратегически отрасъл, като енергетиката, които могат да те доведат до пряка и сериозна икономическа а от там и политическа зависимост .
Икономическите ни отношения с Русия, трябва да се базират на принципа на прагматичност, равнопоставеност и алтернативност, като в никакъв случай не се допуска намесата на емоции породени от изкривената историческа истина за руската роля в новата история на България, която за малко не ни направи Съветска република в близкото минало.
Паметника на американските летци в София е толкова „навеждане”, колкото е навеждане от страна на Турция съществуването на паметник посветен на българските войници паднали в Балканската война, намиращ се в българската църква в Одрин, ако не е малко срамно да се сравняваме с Турция по толерантност към правото на всяка нация да отдаде почит към паметта на загиналите за каузата и герои. Не трябва да се пропуска факта, че въпросния паметник на американските летци е изграден с американски средства и се намира на територията на американското посолство, тоест на американска територия !?!?
Като става дума за паметници, не виждам по-голямо и по-гнусно навеждане от изграждането и все още съществуването на „Паметника на съветската армия” в София. Паметник на армия, която е окупирала през 1944г. България, построен със средства на българските данакоплатци в центъра на столицата, на който се мъдри срамния надпис – „ От признателния български народ” .
По отношение на правителството на Бойко и на ГЕРБ е безсмислено да спорим, тъй като ти си от тези, които наричаш „тлезвомислещи”, а аз ги наричам „клакьорска маса”. Нека изчакаме, времето ще покаже кой е бил прав, аз се опирам на това че въпреки оценката на трезвомислещата клакьорска маса за „тоталната” и „безпрецедентна неадекватност” на правителството на ГЕРБ, рейтинга му в страната се запазва „учудващо” висок, никой не може да посочи реална негова алтернатива, а от страна на Брюксел и Вашингтон получава само подкрепа и похвали !?