Angel_N написа:
Fak - според мен, когато се говори за изключително просто и познато на всички ни нещо, не могат да се очакват кой знае какви развития в анализа на въпросния "феномен". Така че и в най-елементарния коментар по темата може да се прозре някаква истина по темата... Положително развитие не знам как може да се очаква предвид самия предмет на разговор - чалгията. Благоприятно развитие може да има само тогава, когато тя престане да функционира като емблема на онази част от българското общество, което В и Извън България бива сочено с пръст, въплъщаващо цялата селяния,простотия и материализъм, които е възможно да акумулира въпросното общество. Сега като се замисля, съществуването на чалгата ,като субкултура, е тясно свързано с биологичното съществуване на хиляди изроди, които се множат ежедневно и създават условия техните отрочета да наследят тия "изконни" ценности и "истини за живота", по които да се водят новоизлюпилите се чалгарунделчета. Така че най-нерадикалното и чуждо от нацистките методи за регулиране на популацията решение остава едно - хората просто трябва да се стараем да бъдем по-мъдри, по-будни и по-малко вглъбени в материалното, което толкова лесно може да изкриви човешката личност (замислете се колко е лесно едно сладко малко бебе ще стане малък сладур, който може по-късно да еволюира в Прост и младеж и т.н.).
Наистина, хора, не става дума за музиката, а за този модел на живот, който се свързва с чалгията; с манталитета на една голяма част от почитателите й, с това как се виждаме ние помежду ни и как ни виждат другите.
Чалгата се лепва като емблема на съответните хора не от самите тях, а от други доброжелатели като теб самия. Не знам, какво ви кара да мислите, че чалгарите са много по-различни от всички остнали хора.