Bagatur написа:
И все пак е малко прибързано да се смята, че щом някой е писал в темата, то той задължително е лицемер, който в реалния живот не прави нищо. И аз като Ангел_Н пускам редовно пари на знайни и незнайни просяци, но това не ми пречи да изкажа мнението си за дядо Добри още веднъж. Не мисля, че някакво мнение в интернет форум е форма на парадиране, та дори и проява на гордост според християнските разбирания, че да заслужава такива квалификации. Хайде, стига сте се карали и да се осираме темата с излишни глупости

Днес се връщах към вкъщи след куп свършени неща. Бях по Гурко и почти стигнах БСФС-то, когато се сетих за дядо Добри пак. Викам си, той може да е пред св. Седмочисленици пак, където съм го виждал преди... Ама съм едно изморен и не ми се връща, почвам да си мисля как вече съм далече да се върна и след секунда осъзнавам как мен просто ме мързи да отида до църквата. Ядосах си се и направих директно кръгом и закрачих натам. Бях се хванал просто на момента да се разубеждавам за нещо толкова просто (за нищо не бързах, нищо не ми предстоеше в следващите часове) и ми стана тъпо. Убедих се просто за пореден път колко много имаме да работим върху себе си, ние хората.
Та нямаше го... Но влезнах в църквата и запалих по свещичка за него и за мои близки и оставих нещо в кутията, както би направил дядо Добри, ако имаше пари колкото мен. Даже той сигурно би дал много повече от мен хаха... Не знам, сетих се за него и оставих, после се почувствах добре. Какво ли е чувството да помогнеш с повече от 17 хиляди пъти по-голямо дарение от това, което аз направих днес? Даренията ми за 10 години напред, може би?