purity написа:
Здравейте!
Аз съм 11клас в ПМГ паралелка информатика с английски език, но също така уча и матекатика като профил. Но математиката ми куца и не искам за напред да я уча, поне не усилено. Биологията ми е супер интересна. До преди време исках медицина да уча, но сега се колебая. Ще трябва и химия да уча, имам и матура по БЕЛ и 2-ра матура по английски мислех да е за да не си намаля успеха по химия и биология.
Друг предмет, който много ми харесва е английския. Но с английски може даскал да стана или преводач, то и преводачи особено по английски много станаха. Даскала по английски вика европеистиката хубава специалност била, тука различни мнения прочетох и съвсем се обърках. Иначе знам 3 езика - български, английски, турски и малко немски, но с него не мога да боравя добре все още. Мисля география и английски да уча но не знам каква специалност да си избера.
Чудех се дали можета да ме посъветвате какво свързано с биология или английски да си избера, какво може да работя след това, долу-горе какво възнаграждение да очаквам от професията. Не ми се ще да уча толкова и после да взимам заплата, с която едвам да вържа двата края.
Туризъм и европеистика са добри варианти. За специалности с биология не мога да ти кажа, защото е доста "далеч" от мен.
За възнагражденията бих те посъветвал да не търсиш информация, защото е безкрайно субективно и зависи от много неща. Никой няма сигурно възнаграждение, каквото и да следва.
А възможностите да си преводач и учител също не са лоши. И в двете сфери може да се реализираш добре. Това са митове и легенди, че учителите не получават добри пари. В България все още има възможности за избор, но както каза айсбрейкър ... просто си прецени какво ти се учи и какво ще ти е на душа. Пари има навсякъде, въпросът е човек да се чувства добре, докато ги изкарва.