Baggins написа:
При кои други - при афганистанци и сомалийци ли ?

И не знам защо се мисли, че след като не си като тях - тоест не си гладен и имаш вода за пиене трябва да си непременно щастлив...
Французи, германци, поляци, чехи. Не само афганистанци и сомалийци.

Щастието е нещо абстрактно. Но аз лично не считам, че повечето хора тук имат предпоставката да бъдат особено нещастни.
Ако си мислиш, че те не се сблъскват с глупостта на обществото се лъжеш много. Просто тук всичко се превръща в проблем. Ще цитирам един коментар :
Цитат:
Мястото е тъжно не само заради съотносимостта на финансовото към емоционалното състояние на хората, а поради непрекъснатия тормоз на средата и поради нежеланието на хората да бъдат щастливи.
Какво за тормоза на средата? Просто е. На снимката виждате как във Виена, час след като заваля сняг, специално оборудван джип разчиства пред входа на една от метростанциите. На местата, до които джипът няма достъп, служителят, който го управлява, просто слиза и чисти снега с гребло. В Германия и в Холандия снегорините наизскачат по пътища и магистрали след първата снежинка, сякаш специално са я дебнели да падне ей-там: зад завоя.
У нас тези неща се случват другояче: малко по-сложно и по-засукано. Тук се организират щабове, работни групи, комисии, пишат се отчети, анализи, доклади, спретва се изтощително преливане от пусто в празно...А снегът вали ли вали. Междувременно сме сигурни, че някой полагат героични усилия да ловят снежинките още във въздуха, закриляйки нацията от излишни бедствия. Изобщо: шум, стрес и безпокойство. Не че имам нещо против отчетите. Но докато ние десетилетия наред се плюнчим над тях, хората просто си вършат работата и това прави живота им по-лек и безпрепятствен.
И отделно се съгласявам с това, което каза menina.do.mar.