|
Чакай, чакай, значи едновременно:
1. Започваш офтопик в темата и когато аз го продължавам, имплицитно загатваш в поста си, че пиша не по темата.
2. Цитираш ми Ганди, очевидно като авторитет, само споменаването на името на който "явно" е достатъчно, за да приема изказаната теза за неоспорима, и, когато си казвам мнението за него, изведнъж отново "загатваш", че не е по темата.
3. Твърдиш, че темата не е за природозащитниците, независимо че поне 90% от кучелюбците в тази тема са И природозащитници и мотивите им за това да защитават кучетата (които са ужасно нелепи, но да не задълбаваме) са същите като тези, поради които са и природозащитници.
Единственият извод, който мога да си направя за човек, заявяващ в един пост твърдения 1,2 и 3 е: "Егати когнитивният дисонанс."
И, понеже ми писна да (не) съм (полу-)офтопик, ще си кажа (за втори път вече) цялостното мнение по темата:
За мен по същество проблемът за наличието на куче/група от кучета в ПУБЛИЧНАТА собственост (ака софийски улици) по нищо не се различава от проблема за наличие на купчини отпадъци в Южния парк (примерно). Тези кучета (отпадъци) или са, или не са нечия собственост. Ако са, следва въпросният собственик МОМЕНТАЛНО да ги разкара от ПУБЛИЧНИЯ терен, на който се намират и където създават проблеми. Ако са ничия собственост, следва на хората, за които те представляват неудобство/притеснение, да им се даде възможността (съвсем по Локовата теория за придобиване на частна собственост) да "апроприират" въпросните кучета (отпадъци) и по възможно най-евтиния начин да се отърват от тях (или, по възможност, да ги използват продуктивно за нещо - примерно за домашни любимци/гориво за доменни пещи)
Та - или великите кучелюбци си "приберете" най-добрите приятели и овакантирайте ПУБЛИЧНИТЕ терени във възможно най-кратки срокове (лично или чрез натиск към отговорните инстанции), или спрете да хленчите и да пречите на хората/организациите, които могат и искат да решат проблема бързо и ефективно, да го направят.
Сега нека някой пак да изреве за правата на животните - давайте, искам да се смея.
_________________ Humanism is death disguised as life.
|