|
Бе това хем е така, хем не е. Съгласна съм, че обикновено тия условия наистина ги има, но аз имам 2 случая в живота си, когато всичките ми подобни теории се опровергаха. Единият от много, много малкото мъже, на които съм казвала "онези две думи" (сега се замислих, че са тъкмо двама на брой), го обичах толкова, че нямаше значение какво прави, с коя е, къде е и прочее. И съвсем отговорно заявявам, че ако днес можех да го видя - и да е щастлив с друга - самата аз бих била невероятно щастлива. Ама чак неописуемо. Така че такава любов има. А другият ми пример беше пак преди години с един пълен мухльо. Никога не съм му казвала, че го обичам (и никога не сме имали никакви физически "взаимоотношения" с него). Обаче на', обичах го - хем виждах, че е нерешителен, конформист, че не е готов да се бори за онова, което е наистина важно за него и вместо това предпочита да се пусне по течението... абе, какво да ви разправям... наистина абсолютен мухльо. Ама хем виждах всичко това, хем го обичах. Съвсем ирационално и прочее - а вероятно и дори малко "на въпреки". Мисълта ми е, че пак беше обич без особени условия. Не го бях чувала и виждала с години, но преди месец се случи да разменим 2-3 думи и установих, че не се е променил и грам. Стана ми забавно, защото си дадох сметка колко съм се променила аз... за добро или лошо. Нищо не ми трепна, даже се зачудих с какво изобщо е привлякъл вниманието ми, но продължавам да вярвам, че онова чувство навремето е било обич/любов/де да знам и аз, ама нямаше условия към него. Което не пречи сега да се смея на онова свое teen-me.
Онова, което аз имах предвид с цитата, който си извадила е, че без значение дали се оказва, че наистина, наистина съм обичала/обичам някого, или просто съм се заблудила и ми се е сторило, че е така, ми е трудно да го изрека. Говедо от особена порода.
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|