Цитат:
Пропускаш факта, че правото вече е било създадено. Следователно, вече е била доказана нуждата от него заедно с всичките му предписания.
Егаси якото, егаси якото - да оправдаваш нормативното със съществуващото. Чакай да видим - аз съм южняк от 19 век, имащ си хубава плантацийка с много продуктивни роби. Идват ми гадните аболиционисти от Севера да сведат до вниманието ми факта, че робството е гадна работа, при което аз ги насочвам към закона, чиято нужда вече е била доказана, понеже е приет. Right...
{Всъщност разумни аргументи про-робство има, но този определено не е от тях.}
Цитат:
Или за още по-лесно, погледни резултатите от тази анкета - единствено една трета от хората смятат, че уличните кучета трябва да бъдат избити и силно подозирам, че измежду тях поне половината ще се застъпят за безболезнено за животното умъртвяване.
Мисля, че вече споменах колко безсмислен аргумент е общественото мнение. Да не говорим пък тази анкета колко невероятно непредставителна извадка от обществото е - най-малкото за участие в нея се предполага, че си поне малко компютърно грамотен. Познай на къде ще се наклони мнението, ако включим в нея неотговарящите на това условие.
Цитат:
Пък и общо погледнато, щом като аз можах да се съглася, че докато обществото таи такава (естествено, субективна) неприязън към гейовете, идеята за законни съюзи между хомосексуални никога няма да бъде взета насериозно, не смятам, че би било чак толкова болезнено за теб и останалите застъпници на идеята "човекът над всичко и всичко и винаги" да се примирите със субективното мнение на по-голямата част от целия останал свят, че не е хубаво нещо да причиняваш болка на невинно животно.
Няма ама абсолютно нищо общо между двата примера. Като не се признава възможността на гейовете да сключват граждански брак, не им се пречи да встъпват в каквито си искат сексуални отношения в частния си живот, да живеят както си поискат, да се разпореждат с имуществото си както си поискат и т.н. Да, създава се различно третиране на еднополови и двуполови двойки от страна на закона, но, ако си спомняш, в онази тема се обявих за промяна, която да им позволява да избират имуществен режим и да имат право да осиновяват и получават издръжка, БЕЗ съжителството им да се приравнява на граждански брак.
За сметка на това като на мен ми се забранява да се погрижа за НИЧИЯТА собственост, зовяща се бездомни кучета, животът ми директно се поставя в опасност, създава ми се дискомфорт, влошава се градската среда, в която се движа. Все неща за които НИКОЙ от кучелюбците не желае да поеме отговорност.
П.П: Моля те, не ми обяснявай как в темата няма правен позитивизъм (има, и то много - последният ти аргумент е точно такъв), както и как "не бил актуален". При положение, че от (примерно) 10-те най-значими правни философа и теоретици на последния век поне трима са правни позитивисти и при положение, че американският правен реализъм (който се различава от позитивизма по доволно незначителни детайли; есенцията им е почти една и съща) е доминиращата доктрина ... ми навсякъде в англосаксонските страни, позитивизмът е alive'n'kickin. Много.
П.П 2: Тоя форум продължава да ми цензурира постовете, майка му и скрипт