Цитат:
Как ще докажеш, че убийството е най-доброто решение?
Нямам мания да убивам животни. Имам мания да не се оставям мнението на маси глупаци да влошава живота ми (и живота на много други хора), само защото въпросните маси глупаци са решили, че могат да натрапват моралните си задръжки спрямо НЕПРИТЕЖАВАНИ от тях животни на всички. Писах в тази тема - или поемаш отговорност за Пухи, като си го прибираш, или нямаш думата по отношение на това какво се случва с кучетата, за щетите от които очевидно не желаеш да отговаряш.
Вече ти обясних защо убийството е по-добро решение от кастрацията. Трети вариант не виждам, освен ако група кучелюбци не финансират самостоятелно приюти за всички мастии. Което ще стане точно никога, защото някои хора много пищят за несъществуващи права (които на всичкото отгоре дори не се отнасят до тях), но когато се заговори за отговорност, се крият като мишки.
Цитат:
Перманентна възможност да се избиват кучета? Човек, ти за какво говориш? Имаш ли представа колко правни разпоредби биха били нарушени при реализацията на тази идея? Тя не може да се обсъжда дори хипотетично.
Не знаех, че правните разпоредби са като божествения закон - вечни и неизменни. Сериозно - в ЮФ предварително изискване за прием ли е да си лишен от умения да осмисляш критично съществуващите правила и закони или ви ги ампутират, след като сте влезли? По какъв начин твърдението "нещо нарушава законите" се свежда до "нещо не трябва да се случва, защото ..." ?
В една друга тема ти не твърдеше ли, че съществуващите правни разпоредби относно гражданския брак са грешни? Защо такъв двоен стандарт и лицемерие?
Цитат:
Но, нека да развием твоя сценарий. И много скоро ще имаме улици, осеяни с трупове на кучета. Което си е къде-къде по-зловещо от самите кучета. Хората постоянно ще си изхвърлят любимците вече с идеята (ми то някой друг ще го гръмне вместо мен), типовете с пушки ще целят по песовете... Това по някакъв начин да ти звучи като решение?
Ми, идеално ми звучи, ако добавим към него и задължение да разкараш оставения от теб труп от публичната собственост а.к.а улици и зелени площи.