Malka veshtica написа:
The_Soldier,аз пък недоумявам какво несигурно има - от ясно по-ясно е, че СЕ случва и ще, ако не се вземат адекватни мерки.
Това твое изказване ме подсети за други групи животни, които са на изчезване благодарение на нас.. Уникалните бели акули са със драстично намалена популация.. и познай коя е една от главните причини? Масово се изтребват, заради няколко смъртни случая, не мога да кажа точно число сега, но съотношението беше нещо като смърт на хиляди (ако не десетки хиляди) акули, срещу смъртта на 1 човек.. А точно в този случай 90% от смъртните случаи са защото ние хората мислим, че всичко в тази планета е наше.. Заради сърф-удоволствието на хората, се нахлува в тяхната територия, те ги мислят за тюлени (защото така изглежда човек на сърф отдолу) и оттам идва проблема.. Но не, ние трябва да притежаваме всичко, как така ще споделим планетата с другите същества ??.. Това което написах изглежда оф-топик, но всъщност не е.. А кучетата къде ще живеят? Коя е тяхната територия? Овладяхме планетата, приватизирахме всичко, и искаме да изгоним истинските притежатели на съответната територия.. те са били там преди нас, с или без тяхно желание са принудени по-късно да я споделят с нас, а в последствие гостите се опитват да изгонят домакините.. Е сори, но не сме сами в тази планета, и добре че не сме, иначе нямаше да оцелеем.. Както и масовото изсичане на тропическите гори.. те са други изключително важни членове на природата, и не "хапят" на всичкото отгоре.. Но как така ще има територия, в която има повече животни и растения отколкото хора? Дайте да ги изсечем и това е наше, всичко е наше..
Съжелявам, ако по някакъв начин поста ми ти изглежда офанзивен, но наистина, нищо лично.. Просто ме подсети за тази страна на нещата.. Поста ми изглежда офтопик, но не е, стига да вникнете малко..
А и от всичко, което съм написал излиза, че вота ми в анкетата е за "Кучкарник", е и без това бях гласувал за него, просто за пръв път го аргументирам..