|
Ако е приключил, ще се завърне с началото на семестъра. Честно казано освен в деканата другаде не можеш да го намериш.
Ако питаш мен, сериозно, да правиш това не си струва, поне малко. Колкото писал толкова, изкарай си ИБДП-то, това ти е най-важния предмет. И за друг път да знаеш - всички въпроси идеално, слуховете не са добро нещо, независимо колко е тъп един въпрос, колко е кратък, или колко някой ти е казал че е малко вероятен да се падне, или дори самия преподавател да е казал че не го харесва - всичко от - до, защото на изпита никога не се знае какво ще се падне.
Затова много колеги предпочитат тестове, така няма подобни игри на провидението, които честно казано пък могат да играят и обратна роля и някой с научен конспект до половината да изкара шест.
Ако питаш мен, изкарай си ИБДП, втория семестър ще имаш достатъчно грижи също и после лятото си щракай с пръсти, или ако искаш да учиш тогава - хващай гражданското. Тия работи са безсмислени... представи си как един ден работодателя ще ти разглежда дипломата и гледа "шест по ОТП, щест по ГП, шест по НК, ааааааа 4 по МО и 3 по Римско, аааа аут си!". Дипломата ти не струва практически нищо, тя е просто средство, което е необходимо за да те допуснат до стажа за добиване на правоспособност и след като държиш изпита тогава и после за каквато насока избереш и после... тия работи вече имат стойност. Гледат се оценки от държавните изпити за някои професии, да ти дам една малка подсказка - държавен изпит по международноправни науки няма.
Единствените най-важни предмети, които ще ти вършат работа от първи курс са:
1. ИБДП - ако го изучиш правилно ти върши гигантска работа и то за най-непредполагани предмети, мен още ми вършат работа знанията от там и то не малко, това е един прекрасен предмет и учебниците на проф. Токушев са вероятно най-добрите които ще имате за следването по съответна дисциплина (ако имате да кажем съдбата на моя поток до момента); 2. ИППУ - помага за КП и УКУ, аз взех УКУ само със знания от ИППУ и тук там ОУД, без да съм поглеждал; 3. ОПИ - този е повече от задължителен, реално е десетки въпроси от други дисциплини през втория курс; 4. ОТП - ясно.
И това е... По тези човек трябва да има добри оценки. Римското има шанс да е много полезно, но не се учи както трябва в нашия университет, така че буквално ще го научите за две седмици и ще го забравите за още толкова. ОУД е също много полезен предмет, но и това ще го разберете по-късно. МО е изпит "между другото", би трябвало да помага за МПП втората година, но до тогава няма да помните нищо. Докато четете МПП ще си казвате "аааа Пантев май беше казал нешо... или не... или май да..."
_________________ В името на потока! Втория!
|