Дата и час: 16 Яну 2026, 14:09

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Второ висше след бакалавър
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2010, 19:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
А съм бакалавър,завършила съм стопанско управление.Искам да запиша второ висше в съвсем друго направление.В правилниците за кандидатстване на почти всички университети пише,че лицата, завършили висше образование, субсидирано от държавата, и придобили образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър",не могат да кандидатстват за второ висше образование, субсидирано от държавата, в същата или по-ниска от притежаваната от тях образователно-квалификационна степен.
В сайта на СУ пише,че лицата,завършили висше образование,кандидатстват по общия ред,с дипломата си за завършено средно образование.
Това важи ли и за новата кандидат-студентска кампания?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Второ висше след бакалавър
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2010, 20:55 
BELIEVER
Аватар

Благодарил (а): 19 пъти.
МОЖЕШ да си кандидатстваш,засега никой не спазва това правило ,че като имаш едно висше да не можеш да ползваш второ по държавна поръчка.СУ е пълен с много такива студенти с по едно ,с по две образования и пак си учат редовно държавна поръчка.Така,че си кандидатствай и не се притеснявай,то и без това не могат да се попълнят бройките, освен в десетина по "елитни" специалности.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2011, 18:30 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте, аз също горещо се интересувам, тъй като имам англ. филология, а искам фармация.
Възможно ли е, ако ме вземат държавна да изискат парите по-късно.
За фармация държавно е около 1000 лв, а платено 4500 евро, не мога да си го позволя.
Някой знае ли, това важи ли за МУ.

not through strength but by perseverance."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2011, 14:49 
В началото бе словото

и аз имам горе-долу същия проблем ама за друг университет (тракийския), и айде да кажем че при записването ги метнем че нямаме друго висше, ама накрая при получаването на дипломите няма ли да разберат и да ни хванат?! и незнам? - да ни съдят или да плащаме цялата издражка наведнъж??? аз това се чудя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2011, 16:17 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
ericsson написа:
МОЖЕШ да си кандидатстваш,засега никой не спазва това правило ,че като имаш едно висше да не можеш да ползваш второ по държавна поръчка.СУ е пълен с много такива студенти с по едно ,с по две образования и пак си учат редовно държавна поръчка.Така,че си кандидатствай и не се притеснявай,то и без това не могат да се попълнят бройките, освен в десетина по "елитни" специалности.

До миналата година беше така, защото Правилникът за прием го позволяваше. Чл. 4, т. 2: Лица със завършено висше образование кандидатстват по реда на този Правилник с дипломата за средното образование.

От тази година обаче има промяна в това отношение. В чл. 4, ал. 2 от Правилника за прием изрично е записано, че: "лицата, завършили висше образование, субсидирано от държавата, и придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” след средно образование, не могат да кандидатстват за второ висше образование, субсидирано от държавата, в същата или по-ниска от притежаваната от тях образователно-квалификационна степен."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 5 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Пази ли се мястото след второ класиране?

в КСК 2007-08

bibi_sexy

3

1568

15 Авг 2007, 09:40

Raya_Alexandra Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Има ли отказали се от СУ след второ класиране и ако да......

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

bibi_sexy

22

3013

16 Авг 2007, 01:31

Cezare Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Специалност История -изпити,второ висше (25.05.2005)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - АРХИВ

TheMarto

44

5276

03 Окт 2006, 22:08

ARAHNE Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Второ висше, Право, държавна поръчка - законно или не?

в ЮФ

SAB-f

8

2583

11 Ное 2012, 20:21

Josefinne Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. философия - задочно, второ висше (23.08.2005)

в Студенти - АРХИВ

mischle

1

764

23 Авг 2005, 22:18

got Преглежда последните мнения