Влизам в полемика, която бях си обещавал да не участвам повече, но след тези думи, които Кристо цели да омърси, поради незнание и неинформираност, доста хора.
Цитат:
Защо ръководителите на протестиращите искат цялостни избори баш сега? Толкова скоро след предишните? Елементарно - защото до следващите няма да са студенти и няма да има кой да ги избере. Те искат властта сега. Искат да капитализират "славата си на водачи". Да изкарат 2г. в които ще правят същото. Претекстът им е, че СС не одобрило техните протести. Що да го прави всъщност? Тия хора там нямат ли свободна воля? А да не говорим, че при цялостни избори, водачите на протестите ще влязат в СС и ще играят същата роля - ще си правят техни протести, а няма да одобряват протестите на другите. И съответно имат подписка на хора, които им вярват... защо ли?
Аз съм Ивайло Динев, един от групата организатори на студентските протести през 2010 година, както и на инициативата за свалянето на сегашния Студентски съвет и насрочването на нови общи избори.
Аз съм студент втори курс и никога не съм участвал за избори за Студентски съвет и не защото не съм бил наясно със съществуването на тази организация, представляваща студентите пред ръководните органи и обществеността, а поради моите принципи. Не се кандидатирах за Студентски съвет преди една година, тъй като смятам, че е неправилно и нелогично първокурсник да представлява една студентска общност, в която има негови колеги с повече опит: втори, трети, четвърти курс.
Въпреки че не се кандидатирах за изборите през 2009 година предложих моята помощ за дадени инициативи, които Студентски съвет организираше (дискусии и протеста на 11 май); тук пишещата Рада може да потвърди написаното :--)
И сега конкретно за твоите обвинения към ръководителите на протестите и подписката.
Преди седмици се проведоха частични избори за Студентски съвет. В тези частични избори имах възможност да участвам, тъй като имаше едно освободена квота от Исторически факултет. Въпреки желанието на колегите ми, аз не сметнах за правилно да участвам в избори за организация срещу която съм протестирал и организирал подписка. Твърдо против моите принципи е да се възползвам от действията ми преди изборите, с цел да спечеля квота за Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да използвам някаква мимолетна популярност за място в Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да работя с хора, които смятам, че са грешни пред студентската общност. И твърдо против принципите ми е да мълча... именно поради това се включих във всичките дискутираните неща през изминалата 2010 година.