Такааа.... време за отговори.
Кой е любимият ти цвят? Ммм... да речем, цвета на очите на Поли

. Иначе друг любим цвят си нямам... Може би синички са ми повечето дрехи, но нали съм момченце и ходя по дънки най-често...
Любима песен? Амии... И такава си нямам. Пък и бих казал, че помня всичко друго но не и имена на хора при запознаване, лица на хора, които не съм видял повече от веднъж, имена на групи и изпълнители и... вероятно още различни неща. Но... мога да кажа, че обичам радио! По-радиото, освен че ти разказват разни неща (стига да не са реклами на всеки 30 мин.), ти избират и песните, което хич нямам нерви да правя сам, особено и като знам, че ще ми омръзнат бързо. И особено като знам, че Интернет е пълен с толкова полезна информация, чакаща някой да я прочете, или пък толкова игрички на фейса, чакащи да ги накликат...
Любим спомен от детството? Да речем, че си лежа на леглото, и зяпам как в тавана се отразяват светлините от минаващите по близката улица коли, и си разказваме с баба ми и дядо ми, я за барбароните, я играем на столици (ех, поне едно време знаех повечето такива, днес знам мноого по-малко... )
Пушил ли си някога? Не, и не смятам че съм пропуснал много. Достатъчно задължения си имаме, за да падаме в плен на още един навик. Достатъчно проблеми имам с любовта към хубавото хапване, че да си скапвам здравето и с пушене. Пък и нашите от рано ни убиха желанието на нас със сестра ми - позволиха ни да пушим, ако пожелаем. Вероятно е важно и, че приятелите ми не пушеха, а родителите ми съвсем рядко.
Кога беше първото ти напиване? Амии... Аз газирано не пия, така че късничко почнах да пийвам биричка примерно. Концентратчета си пийвах, но с мярка. Та напиването ми се случи на доста голяма възраст - бях вече студент, и то не първа година. Беше именния ми ден и сутринта си купувах аз от вестникарската будка пред блока любимия ми вестник по онова време ("Компютри", естествено, много го развалиха обаче напоследък) и тъкмо се затичах след трамвая, а вестникарят ми подвикна, аз набих спирачки, подхлъзнах се, и си навехнах китката, а като се върнах, той ми рече - "господине, забравихте си брошурката"... Та вероятно съм си помислил нещо лошо за него... Беше особено забавно целият ден да се правя на работа на еднорък програмист... Та вечерта бях привикал двама-трима приятели, обаче те си намериха повод някакъв да са другаде, и накрая аз си се напих със съседите по баня (в 8-и блок бяха 2 стаи с общ коридор и баня) - момче и момиче металяги

.
Не ти ли е странно да пиеш водка, в която плува трева?

Хех, чак сега се зачетох, че е водка, а не вода

Таа.. Не ми е странно хич, все пак това ми е любимата водка. Пък и който я е пил в Полша, няма как да не продължи да иска да я пие и тук

.
От колко време имаш Съни? три години без малко вече... от малък хапльо, се превърна в голям хапльо за това време... вероятно и по-добра работа като отопление върши вече
Бил ли си му наистина ядосан за някоя поразия? Амии... естествено, ял е градивен бой, макар и нищо особено сериозно. Но пък донякъде има дисциплина - не хапе мен, като закърти (заспи) върху мен, а аз се размърдам. Виж на гостите ръмжи, така че е хубаво да стоят мирни докато си спи върху тях

.
Защо ти е такава оценката от държавния?

Колкото дни съм учил, толкова съм изкарал

. Е, гордея се, че през годините имам над 5, при условие че май последно математиката я разбирах в първи курс... Но пък не можеше да се оплаче човек от постоянството ми в явяването на изпити.
Смяташ ли да си завършиш някога дипломата си работа? 
Мдааа... Вече съм на 40-та страница (без приложенията) и си имам и дата... Изненадааа!

Стискайте палци... Де да бях седнал да я напиша преди година или две... можех да отида на хубава почивка със спестените пари за семестриална такса наказателна...
Най-любим спомен от странстванията в чужбина? А най-готината снимка, която си направил? Хъмм... Почти навсякъде из Европа съм бил, пък и тук-таме и извън, така че... не знам кой ми е любимия спомен, прекалено много са. Да речем, че се зарадвах, че не ми друснаха да плащам допълнително, като ходих до щатите и двата ми куфара и раницата бяха всичките извън лимита - нормално като имах в багажа 2 лаптопа, 8 хард диска, авточасти за 2 автомобила, и витамини и хранителни добавки за 4-5 човека

.
Името на детската ти любов? 
Ами... аз не бях особено деен в младостта си, така че детската ми любов е тайна, имам предвид тайна от нея

. Иначе една дето се сещам е Дианка (казва се Диана, но аз всичките имена променям към умалителни) - дойде ни като нова ученичка в 7-и клас, и съответно вероятно не само аз, а и някои от останалите, си паднахме по нея. Не съм я виждал от както влязох в гимназията обаче... А, имаше и една, мисля Соня се казваше, по която си падах 3-ти клас докато бях в Либия за година и половина. Съответно и нея не видях повече като се прибрах от там.
Любимата ти играчка в детството? Примерно едно багерче жълто на което му се мърдаше "кофа"-та с която усилено си ринех (ровех) в пясъка на село

. Преди няколко години ми стана мъчно малко, като го видях някъде на двора в доста ръждясало състояние... Но поне ми служи вярно едно време.
Кога се запали по компютрите? Вероятно още като играехме каратека на компютъра на бащата на един приятел. Аз се сдобих с моят първи такъв, когато бях на 14 години. Струваше почти колкото заплатата на баща ми, и още същата есен го спряха от производство, като остарял. Но пък аз дълги години му се радвах - чак докато станах студент. И по повод него, всеки петък киснех по някой и друг час в читалнята да си преписвам програмки, изчетох всички компютърни книги в библиотеката във Видин и двете ми села (е, изчатох и всички криминални, на ужасите и екшън книги също...). И накрая вместо капитан на кораб, станах Информатик... И все още съм, и все още ми е и хоби, да се занимавам с компютри.
От какво си доволен и от какво не в сегашната си работа? Доволен съм от почти всичко - има достатъчно колеги (над 400 общо), така че да не смятам, че работата ми е само да седя пред един компютър по цял ден, и да ми липсват социалните контакти. Може би недостатък е, че имам само 20 дни отпуска годишно - ето, през март като отида на гости на сестричката в Немско за седмица, ще ми отиде 1/4 от цялата отпуска, и съответно ще се наложи да пропусна едноседмична разходка до Чехия на пълни разноски на ЕС, за семинарче на тема "Опасностите от Интернет", защото ако отида, вече ще ми липсва половината отпуска, а ще е още март...
А каква беше първата ти работа? Официално първата ми работа на договор беше в СУ. Преди това бях доброволец в Червения Кръст и там помагах по какви ли не поводи - благотворителни обяди, компютърни проблеми, организиране на кръгли маси и празненства по случай годишнина на ООН, писане на покани до министри (за което дори ми плащаха). Работата ми в СУ продължи 7 години и ми беше хубаво там, въпреки че трябваше да работя още по няколко неща едновременно (междувременно поработих официално и на още 4 места поне за малко или повече време), за да стигат $$$, особено след като се сдобих със собствена хралупка. Но имах 30 дни отпуска годишно, и започвах от по-късно работа - успявах да си се наспя, дори и като замръкна в някоя дискотека или на някой купон.
Любим сезон? Може би лятото

. Не че виждам морето за дълго последните години, но надеждата остава...
Желана дестинация за следващото ти пътуване? Ами... Вероятно ще е пагубно за портфейла ми, но се надявам да ми одобрят обученийцето в Щатите. Иначе засега разходките до Германия през март и Португалия наесен са гарантирани. Бих отишъл отново в Египет, но не сам (навсякъде е по-хубаво, ако си с компания) и не на обучение, а на екскурзийка нашир и надлъж, е и след като се навоюват там, де.
Кой женски навик определяш за най-странен? А най-смешен? Хъм... Бих могъл да кажа - пушенето, защото често жените го започват по от рано, мислейки че е много куул. Пък не е, и води до доста грозни резултати с кожата им с годините, ако му се отдадат... Които никакви мазила не прикриват успешно.
Можеш ли да готвиш? Мога, и го правя 13-тина години вече, че даже и повече - и като ученик се случваше да счупя някоя чаша/чиния докато си правя примерно меденки на грил (накрая се получи нещо като карамелен салам)

. Все още не винаги ми се получава готвенето, но по-често резултатите са доста положителни

.
Любим мъжки и любим женски парфюм? Да речем, че любимият ми мъжки е Хуго Бос - имам си един такъв, пък преди това ми бяха и подарявали същия (сестра ми) и аз просто си взех още един, като свърши предния. Харесвах и зелена (или жълта беше) Малиция, но това беше преди години. Виж за женски не знам

Важно е върху коя жена е

.