Дата и час: 22 Яну 2026, 20:40

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1328 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 89  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Английски език
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 00:21 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Някъде могат ли да се видят по-подробно тези изисквания?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 00:32 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Да, когато ти се падне някоя малоумна тема от сорта на "Един ден в парка", какво ще напишеш?Ако си някоя персона с по-развинтено мислене, ще измислиш нещо, но хора като мен, които хич не си падат по абстракции, ще гледат като тъпо като индианец в хай-тек магазин....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 07:24 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
И всички ме разбраха погрешно естествено... Никъде не съм споменал заучаване на есета. Говоря за свикване да пишеш бързо, ясно и добре оформено в рамките на 50 минути.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 14:18 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 36 пъти.
aikaeimin,Независимо колко абсурдни ти се струват нещата с примерите,фактът е,че и затова взимат точки.И не съм казала,че е нещо подобно на Инквизицията :wink: напротив,изпитът всъщност не е толкова труден,но все пак си има неща,с които трябва да се съобразиш :) :D

bocca,няма ги публикувани никъде(поне аз не знам да има)-Освен ако не ти ги кажат на курсове,трудно ще можеш да се запознаеш с тях.Полезна може да ти е книжката "Писане на есе.6 стъпки към успеха в изпитите по английски език" на Pons,автор Р.Благоева :wink:

"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 14:55 
В началото бе словото

Благодарил (а): 11 пъти.
Отново имам няколко въпроса, може би малко глупави,но то от притеснение какво ли не ми се върти в главата :)

Та.. за диктовката: какво е темпото на четене? В смисъл, достатъчно бавно за писане или не се стараят толкова много и го дават по-бързо? Ии на чисто бели листа ли се пишат есето и диктовката, или на такива с редове? :oops:
А да,и за цифрите... значи годините винаги се пишат in numbers.Едноцифрените и двуцифрените числа се пишат in letters. Но ме интересува трицифрените и нагоре (например ако ти кажат 563 или 30000) и дали въобще по време на диктовката ти казват in numbers or in capitals да се пишат? Днес на една диктовка имаше число three hundred thousand и аз го написах с букви,защото докъто се сетя кое е числото и вече беше късно,та нз как да процедирам на изпита?

пак се извинявам за глупавите ми въпроси :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 15:59 
От дъжд на вятър
Аватар

Не са глупави въпросите,нормално е да се чудиш ако няма кой да ти обясни :wink:

Числата можеш спокойно да си ги пишеш с цифри,няма да се счете са грешка ако ги напишеш така :wink:

Диктовката е разделена на фрази,на които се чете.Нивото е средно.Фразите не се повтарят като паузата между тях е равна на същата фраза повторена три пъти наум)т.е ако имаш "Ходих на пазар вчера" си го повтаряш 3 пъти и това е времето,в което ще те изчакат преди да се прочете следващата фраза :wink: ) Всички четящи се събират на дено място преди изпита и се уеднаквява начина на четене-всички четат думите по един и същи начин с едно и също темпо.Определя се предварително,не зависи от конкретния преподавател.

Мисля,че се пише на бели листове,които ти се раздават там,заедон с бланката за отговори. :) :wink:

"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 16:00 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
сравнително бавно е четенето, абе напълно достатъчно, за да си запишеш всичко, дано попаднете на някого с добро произношение, защото нашата беше някакъв ужас :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 16:13 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 51 пъти.
@happyswift - погледнато от тази страна - да, прав си. В крайна сметка е редно всеки да си прецени силните и слабите страни и да наблегне върху това, което му куца.
@hriskataaa - В такъв случай аз и хората, които познавам, сме специални :roll: Riiight. Конкретика в такива абстрактни теми е меко казано трудно постижима.
@fabsss, четенето е бавно. Обаче е въпрос на късмет е да се паднеш на човек с правилно произношение, че ги има всякакви.. Листовете са чисто бели. За числата би трябвало да са в сила стандартните изисквания, но като цяло не се отдава особено значение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 16:21 
В началото бе словото

В пиратебей има торент със 100 диктовки от българска учителка, със съвсем малък проблем с произношението, дитуващи се по стандарта за изпита, страхотно упражнение са за вкъщи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 17:40 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Може ли някакъв линк? (Може и на ЛС.) Благодаря предварително. :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 17:45 
В началото бе словото

100 English Dictations

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2011, 20:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Не знам,aikaeimin,само споделям изискванията ,които има моята госпожа за есетата. :wink: И аз смятам,че на абстрактни теми няма как да дадеш конкретни примери и когато съм писала на такива теми не съм и давала...и са ми отнемали точки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2011, 20:35 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 26 пъти.
Голямо желание имах да ми се отвори този линк с диктовките,но уви... Upgrading software, please check back in some minutes.
Бих желала някой да ми обясни пак скалата,че не зацепих много,много...стара/нова;87/82.5...
А ако някой има малки "tips" за писане на есета,ще ми бъде много от полза-те най-много ми куцат-прекалено много съм свикнала с българското разтягане на локуми :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2011, 22:00 
От дъжд на вятър
Аватар

Виж нещата ,които написах на предната страница,както и книжката за есета,която споменах :wink:

Според скалата ако имаш между 82.5 и 90 точки получаваш оценка 6.00.Така ще бъде оценяването тази година,а до миналата 6.00 се е получавало само в диапазона 87-90 точки.Т.е сега долната гранца е паднала много-повече хора имат шанс за пълно 6 :)

П.П Аз свалих файла с диктовките без проблем :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2011, 22:04 
В началото бе словото

Който е затруднява с торента, открих ги и на този сайт:
http://www.interokul.com/dikte/index.php?id=advanced
невър майнд странния език, което трябва си се разбира :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1328 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 89  Следваща