Дата и час: 03 Апр 2026, 01:19

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1499 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 10:12 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Благодаря ти за съвета.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 18:22 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
бих искала да попитам след като човек се яви на предварителния изпит може ли след това да си види работата преди да е дошла самата матура ?дали е възможно да се видят допуснатите грешки

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 18:24 
Never Give Up
Аватар

Благодарил (а): 163 пъти.
Възможно е, да. Има определени срокове за това, които обикновено излизат в сайта на СУ, заедно с оценките. Но дали тези дати ще са преди матурата, не мога да кажа, тъй като в момента не съм информиран за датите на предварителните изпити и матурите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 18:28 
Sacramentum
Аватар

Благодарил (а): 196 пъти.
Колегата е прав. Задължително е да отидете и да си проверите работите по литература и мисля, че по какъвто и да е изпит за Университета! ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 22:50 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Е, Криис, не им казвай, че е задължително - някой ще вземе да те разбере буквално :lol:
Не е задължително естествено - просто е хубаво за вас самите да си погледнете рецензията, да видите какво са ви отчели като грешка и тн ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 23:21 
В началото бе словото

Благодарил (а): 11 пъти.
Ох,четох назад и в други теми,та малко се пообърках. Така, сега искам да се запиша за предварителния изпит и това което трябва да направя е 1.да си платя таксата в банката и да взема бележка от там; 2. да си нося личната карта 3. и тук вече не разбрах- отивам пред сградата на СУ и си купувам документи за записване на изпит от книжарницата на СУ или вътре в самата зала,където се записвам, ми дават? И още нещо- ще ме карат ли да си записвам желаните специалности още от предварителния,или се прави вече при записване за редовния? Благодаря ви и се извинявам ако вече са задавани въпросите :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Фев 2011, 23:23 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Документите се продават в книжарниците на СУ и от една бабка точно пред инфо-центъра. Няма да те карат да си подреждаш желанията. Това става чак след като приключи подаването на документи за всички изпитни сесии. Срокът е от 27 юни до 8 юли, повече можеш да прочетеш тук: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _klasirane

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 10:52 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
А знае ли се колко е таксата за участие в кандидатстудентски изпит тази година? Записването почва в понеселник, а в сайта не откривам никаква конкретна цена. Типично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 12:03 
Аватар

30 лв.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 12:52 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Интересуват ме някои подробности относно изпита по математика, защото като чета мнения в този форум и разбирам неща, които не са ясно определени в документите от сайта на СУ:

1. Трябва ли на изпита по математика да се пише Дадено, Търси се и Решение на всяка задача ? Дават ли се някакви бонуси за евентуалното тяхно написване ?

2. Решението на всяка задача на отделна страница ли тряба да се пише или не ?

3. Разрешено ли е на изпита да се използват теореми, които не присъстват в справочника, но са много известни и се учат дори в училище - например теоремата на Щайнер за трапеца ?

Преди някой да е отговорил искам да спомена, че и на мен тези въпроси ми изглеждат безсмислени, нелогични и т.н., но съм срещал някакви намеци за тях от мнения във форума и затова искам да си изясня нещата - кои неща са верни и кои не.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 13:14 
Never Give Up
Аватар

Благодарил (а): 163 пъти.
1. Трябва ли на изпита по математика да се пише Дадено, Търси се и Решение на всяка задача ? Дават ли се някакви бонуси за евентуалното тяхно написване ? - бонуси за тяхно написване няма да получиш, но е силно препоръчително да си ги имаш, особено за геометричните задачи. При геом. задачи тези 3 неща, за които си споменала, както на теб ще ти помогнат за ориентация, така и ще представиш подредено решение на проверяващите. Учителката ми по математика ми беше казала, че са задължителни за геом. задачи, а и е от твоя полза да ги имаш, въпреки че едва ли ще отнемат точки, ако липсват.

2. Решението на всяка задача на отделна страница ли тряба да се пише или не ? - всяка задача се решава на отделна страница. Получаваш 10 листа, как ще си разпределиш чернова-белова си е твой избор. Аз на първия изпит на предната страна на листа пишех беловата, а на задната - черновата, а на втория изпит почнах беловата от първа страница, а черновата от последната страница, и като че ли това се оказа по добрият избор. При необходимост от допълнителни листове, просто трябва да помолиш квесторката.

3. Разрешено ли е на изпита да се използват теореми, които не присъстват в справочника, но са много известни и се учат дори в училище - например теоремата на Щайнер за трапеца ? - учителката ми по математика казваше, че ако се използва нещо, което го няма в сборника, то това нещо трябва да се докаже. Все пак, ако единственото решение, за което се сещаш се изисква използването на такава теорема, и не знаеш как да го докажеш, използвай го. Ще ти отнемат някакви стотни, но ако отговорът ти е правилен, ще си получиш някакви точки.

Преди някой да е отговорил искам да спомена, че и на мен тези въпроси ми изглеждат безсмислени, нелогични и т.н. - това е КСК раздел, питай каквото те безпокои.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 15:52 
Carpe diem!
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
Исках да попитам минималните балове според които се влиза кога се образуват и могат ли да се проверят по някакъв начин? И другия ми въпрос - четох правилника но едно не ми стана ясно - след като се явя на първата сесия и изкарам някакви оценки по какъв принцип решавам дали ми стигат и самото класиране за специалностите чак след 2рата сесия ли започва?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 16:00 
Аватар

Минималният бал е балът на последния приет в дадена специалност. Той става ясен след като приключи съответноо класиране. Когато подадеш документи за калсиране ще ти дадат входящ номер, с който ще можеш на съответната дата в интернет да провериш дали си приет. На въпросната интернет сраница ще изписва информация колко е твоят бал, колко е минималния бал, броя на приетите.

За пресмятането на необходимия бал: след като си арзбереш оценката от предварителния пресмяташ колко ти е бала и дали е по-висок от минималните балове от последните 2-3 години. Ако е доста по-висок, можеш да рискуваш и да не се явяваш на редовен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 20:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Първият ми въпрос не беше случаен - тъй като реално се проверяват решенията, дали писането на Дадено и Търси се не се счита за знак ? Аз например, ако не бях чел мнения в този форум, никога не бих си помислил да пиша такива неща на изпита. Ще ми е интересно дали и други хора ще споделят мнението дали е добре да се пише и дали изобщо е добра идея, защото си остава риска да го считат за знак и да си имаш проблеми.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2011, 21:04 
Аватар

Преди самия изпит квесторите четат инструкция и изрично изброяват нещата, които могат да бъдат счетени за знак, разкриващ анонимността на кандидат-стдента.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1499 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 100  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпроси относно втората специалност от неотложно естество

в Студенти - АРХИВ

Sempronia

4

1227

18 Сеп 2006, 17:14

Търговецът на кристал Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Teма за КС въпроси от различно естество

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в КСК 2010-2011

Crasha

1493

35667

12 Юли 2010, 23:10

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

[ Отиди на страница: 1 ... 99, 100, 101 ]

в КСК 2012-2013

Lithium

1506

38687

23 Юли 2012, 20:05

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

[ Отиди на страница: 1 ... 54, 55, 56 ]

в Кандидатстудентска кампания 2013-2014

thegirl

831

39000

14 Сеп 2013, 19:18

kriss_j Преглежда последните мнения