Цитат:
Факт е че страните от западна Европа, като Франция, Германия, Англия и скандинавските страни имат изградено гражданско общество и демокрация от стотици години
Нужно ли е да изброявам периодите от последните 200 години, в които първите две от тези три страни не са били демократични? Нужно ли е да обсъждам особеностите на английската демокрация? Ясно ми е, че всички еврофили сте политически и исторически неграмотни - поради което няма да е зле да се стараете, ако не друго, да се позовавате на история и политическа философия колкото се може по-малко, защото
всеки път ставате за смях.
Цитат:
В твърденията ти освен субективна позиция не се забелязва никакво обосноваване на логиката.
Обосноваването на логиката ми е просто и ясно: няма никаква логика в това някой друг да решава отнасящи се до мен въпроси вместо мен. Което явно ти искаш с малоумната си идея за европейска федерация.
Между другото, да коментирам ли факта какви ще са резултатите от общоевропейски референдум по тази тема в момента? Разбира се, референдумите явно са прът в колелата на европейската идея - поради което те се и заобикалят от евробюрокрацията винаги, когато това е възможно.
Цитат:
За редовия гражданин на РБ ще бъде много по-добре да има една централна власт и да бъдат натрапени „малоумните” концепции, които работят вече стотици години в едни добре изградени граждански общества в Европа, което ще му гарантира един по-спокоен и по-човешки живот.
Напротив - тези правила ще му натресат социална държава, негъвкав пазар на труда, серия малоумни и безсмислени регулации. Има къде - къде по-добри концепции и модели, които могат да се приложат. И те не изискват диктатура на бюрокрацията, която разни видиотени индивиди като теб подкрепят.
Както казах вече - като не ти изнася, границите отдавна са отворени. Възползвай се.