Zahariev написа:
Иначе не мисля, че положението е толкова зле, колкото някои го описват. Тук имаме навика да драматизираме излишно.
Наричай го (положението) както си искаш, виждам че на думи всеки е голям, но колко от драскачите работят в училище?
MidwinterSun написа:
Идете и питайте учениците с какво училището им е (било) полезно. Повечето от тях изброяват максимум две неща.
А на въпроса: "за какво идвате на училище?", отговора е:
- Ами да не ни пишат отсъствия.
Първо на първо възпитанието е просто под нулата. Особено ядрото 8-10 клас. Сега временно съм в едно квартално даскало и какво да ви кажа... нямам думи, а има доооооста по-зле. За училища извън София да не говорим.
Значи кретенчетата не могат да се превъзпитат. Абсурд. Изтървана работа. Опитваш се да направиш нещо с тези, които имат желание, ама утайките са просто цирей да ги е*а. Па и са с най-големите претенции. Смешни отвсякъде, но не го осъзнават. Дреме ми на к*ра какво ще излезе от тях (всъщност ми е ясно), ама пречат много гадно в часовете. И често пъти си оставам работата, да се разправям с тях. Няма оправия. Поне временно да е.
7 клас имат изпити след 2 месеца и въобще не им дреме на повечето. Е на мене ли да ми дреме? Само класните им се надъхват, сякаш са се кандидатирали за президенти на ООН

Тука-таме да ме потърси някой-друг заинтересован родител. (1 на 10)
Дневника е роман от забележки, па и аз се преквалифицирах в писател, идват без тетрадки, само на лаф-мохабет...
Опитваш се да изолираш тия, на които не им се работи, пишеш им по некоя друга забележка - я без материали в час, я се замерват със стотинки, я се пръскат с вода... ама немат спирка. Момичетата уж "по-пораснали" и решават да зададат кретенски въпрос от сорта - "Господине, практикувате ли секс?" Не веееее, сънувам като вас.
А 5 клас най-много са ме разсмивали, като са ми пращали бележка с розова химикалка I LOVE YOU и сърца наоколо.
И предвидливо фейса си на среден курс не давам.

Някой ше вземе да ме помисли за педофил, да го е*а.
От началото на уч. година съм влизал във всички класове от 5-ти до 12-ти и само в един 12-ти клас не можах да осъзная 15 минути къде се намирам. Тишина, всеки пише, абсолютна активност

А така трябва да е навсякъде, но уви. От година на година все по-големи дебилчета идват.
Ако върнем лентата назад, лесно е да съобразим, че това са отрочетата на тея, които се облажиха от демокрацията. Така че има някакъв шанс да дойдат по-хубави времена.