1. Учителката дала задача на учениците да намислят три мъдри извода от житейския си опит. Видяла жената, че Иванчо блее през прозореца и го запитала: "Иванчо, я сподели твоите три извода!", а Иванчо отвърнал: "Тъкмо гледах как едно врабче беше измръзнало от студ и беше паднало на земята без да мърда. В това време една крава му се изсра отгоре, а то като се стопли и се съживи, а после вирна гордо глава, след което една котка скочи и го изяде. Изводът ми е, че не всеки, който ти сере на главата ти мисли злото, но като си в лайното не трябва да си вириш главата, а накрая ми иде да кажа, че не всеки, който те вади от лайното, ти мисли доброто."
Дай примери от своя живот кога са ти се изсрали на главата за твое добро, кога си навирила глава, докато си в лайното и кога са те извадили от лайното, за да те прецакат.
2. Две бактерии, баща и син, си седели на ануса на човек, докато той серял на една китна полянка. Бащата казал: "Гледай сине, свят!", а малкият отвърнал: "Тате, тате, а защо като е толкова красиво навън, ние седим в тоя шибан гъз?". Бащата се почесал многозначително и заявил със смирение: "Дом, сине, дом."
Твоят дом гъз ли е? Виждаш ли occasionally "свят", който със смирение да приемаш за чужд?
Не, не е. Приемам своя свят такъв, какъвто е, вярно че може и по-хубав да е, но е такъв какъвто си го направим. А чуждият дори да е по-красив може само да го посетя, но не и да живея там 
3. Имало едно време една лисица, която отишла при гарвана със сиренцето в човката и му казала: "Давай сиренето!", а гарванът отворил уста от смайване, че толкова са скъсили баснята. Сиренцето паднало и лисицата пак си го взела, но с по-малко усилия.
Работили ли са те с нетипични и неочаквани методи, които да са били толкова прости, колкото и гореописаният?
В момента не се сещам за такъв, но по принцип трудно се давам, инатче съм
4. Ако беше мъж, щеше ли да се влюбиш в момиче като себе си? А поне щеше ли да искаш да спиш с такова момиче?
Зависи какъв мъж съм, все пак и мъжете са различни. 5. Ако излезеш с непознат мъж и той заспи в компанията ти, в него ли ще видиш недостатък, или ще се засрамиш, че си толкова скучна?
Ако мъжът не е много общителен, може и в мен да е вината, тъй като съм от хората, които трудно се отпускат пред непознати и ще се засрамя. Но има и варият, ако цяла нощ сме се забавлявали и от умора да е заспал, тогава е простено и не мисля, че когато някой заспи това му е недостатък, все пак всеки има нужда от почивка. 6. Ако твой бивш приятел, с когото не сте в добри отношения, ти спаси живота, но при положение, че не те е избавил от страдание, можейки да го стори, ще се чувстваш ли благодарна нему и колко? Би ли му била задължена, имайки предвид, че той се е накефил изпървом да гледа как страдаш, но пък от друга страна - без усилието му, щеше да си мъртва?
Това е човек, който ми е причинил болка, а аз трудно прощавам, а и трябва да е нещо наистина сериозно, защото и трудно се карам с някого. За момента ще съм благодарна, но като се сетя за миналото няма да се чувствам задължена изобщо към него. 7. Харесваш момче страшно много. Той освен, че е мъжът, за който си мечтала, има супер много пари, супер готини приятели и е супер образован, галантен, красив и т.н. Един ден той те вози в Porsche-то си и профучава, настъпвайки газта, покрай майка с дете, без никакво притеснение за крехкостта на живота им. Отказваш ли се от този мъж?
Първо ще се опитам да променя това в него, но ако не възприема ще се откажа от него. Не съм материалистка, предпочитам да намеря мъж, който е интелигентен, мисли както за себе си, така и за другите вместо да е някъв безмозъчен богаташ. 8. Имаш добра приятелка. Много се имате, fun experience ви е всяко преживяване заедно. Един ден тя приема религия, с чиито догми ти си крайно несъгласна. Все още ви е готино заедно, но нейните вярвания и практики са в разрез с това, което разумът и сърцето ти казват. С времето като цяло все повече те отблъсква това, което тя прави, когато не сте заедно. Все пак - като сте заедно, ви е ОК. Отказваш ли се от тази своя приятелка?
Не, все пак като сме заедно всичко си е както преди, а и всеки има право на избор да е такъв, какъвто иска. 9. Измръзнала си от студ и трепериш цялата, притесняваш се дори за живота си, защото наистина се тресеш ужасно, а зъбите ти тракат като че ще се счупят. До теб стои човек, който ти е причинил голяма вреда и сте врагове, не го понасяш и не би искала нито да се доближиш до него, още по-малко - да си му задължена. Но наистина се притесняваш за живота си - какво решаваш? Ще помолиш ли да се сгушиш в неприятеля или ще настояваш пред себе си, че ще издържиш без помощта му?
Ще издържа без помощта му, както написах вече инат съм
10. Скучно и самотно ти е. Пред теб се открива възможността да извършваш дейност, която е едновременно интересна и свързана с общуване с хора. Проблемът е, че не си напълно убедена, че е изцяло редно да се върши. Рискуваш ли с морала си в името на това да не бездействаш или си търсиш друго занимание, в чиято почтеност да си сигурна?
Ще пробвам да намеря друго занимание, но ако не намеря, ще рискувам.