Току що прегледах темата.Н 3 съм на предварителен и се страхувам,защото имам 1 седмица,а започнах да се готвя преди месец,не питайте защо,добре,че литературата ми е страст и имам мисъл.Но прочитайки мненията ви разбрах,че съм останала с грешни впечатления относно начина на подготовка.В момента чета произведения,свалени от помагало.ком и то такива със заглавия,падали се на изпита в СУ,пропилях си времето за четене на анализи на отдекните произведения,просто ще си направя списък за всеки автор с диапазона на произведенията влизащи в изпита и най-важните въпроси засегнати в тях,за да мога после да ги включа в темата,позовавайки се на заглавието.Благодаря на svetlio.varna ,ценна информация получих от него,особено от последната табличка,която публикува,ще си я прочета.
Общо взето общият извод,който си направих е,че ,за да имаш успех на изпита в темата трябва да засегнеш някои данни за епохата и литературното течение около автора(най-добре в увода),да си скалъпиш тезата въз основа на произведения на твореца,засягащи проблема от заглавието,влагайки и собствени мисли около него и след това подтезите да са едни своеобразни микротекстове анализиращи разширено тезата,в които трябва да се включи и някаква съпоставка с автори от епохата на дадения на изпита,а също и някои цитати,а накрая в заключението говоря за приноса на автора и правя препратка към следващата епоха.
И за всичко това ще трябва да си подготвя анализи на всяко произведение на даден автор,трябва да познавам епохата му(благодаря пак на Светльо за табличката) и произведенията му и основните проблеми,които засяга,както и някои цитати.Всичко останало-умение за изграждане на текст,терминология,изказ и т.н си е от мен.За редовния не се притеснявам,но за предварителния за времето от една седмица бая ще се напрегна,но ще чета готови тектове и най-важното за произведенията,табличката и ще напиша някое лис

Интересувам се от любопитство-Светльо какви оценки е изкарал на изпитите,а също и _sonrisa_ ако учи право.И каква в минималната оценка за момиче и по двата предмета,за да може да бъде приета за специалността.
Дано някой е изтъпрял да ми прочете поста докрай
Поздрави,Криси!