Дата и час: 16 Яну 2026, 20:47

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 912 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 61  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: 2 курс Право (2010-2011)
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011, 11:23 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Напълно съм съгласен и приемам критиката, Били! Високо оценявам казаното от теб. Благодаря ти, Били :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011, 17:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Радвам се, че поне един кандидат отговори на предизвикателството. В крайна сметка трябва да има за какво да се спори. Въпреки всичко признавам, Ице, малко ме разочароваш (с най-добри чувства :D ). Първо в представянето си (нямам намерение да ти го слагам в кавички) не излагаш нищо друго освен общи и типови изказвания, без конкретно съдържание, което си е чиста проба голословничене. Не очертаваш осезаем предмет на спор (с което развълнуването ми от поста ти бързо угасна), а пред безидейността ти виси було от тържествени пожелания и обещания като на пророк, необезпечени (доколкото прочетох) от дори изречение конкретни доводи и вътрешно непротиворечиви съждения. Това, което се опитвам да направя аз е да бъда убедителен. Ако си забелязал идеите ми са пределно очертани, ясно структурирани и за всяка една от която съм се позовавал и аргументирал изчерпателно...и нещо повече - километричните страници не са нищо повече от амбицията ми да избягам от подобни модели на ТИПОВИ изказвания, целта ми е да кажа не само какво, а и КАК - и ако си забелязал съм очертал конкретни стъпки по буквално всяка идея. Исках да го направя в академичен тон, а не да политиканствам, а щом идеи те отблъскват и отегчават аз правя собствените си изводи. Жалко че противопоставянето ти не беше идейно, а по-скоро напомнящо изказ в стил литературно интерпретативно съчинение във вестник "Гимназист" (с най-добри чувства, Ице :wink: ). И още нещо за километричните страници - смятам, че въпрос на отговорност спрямо избиращите е да направя поне това за тях, не просто да бъда готин и усмихнат сред приятели и колеги от групата или потока, да разчитам на това и до деня на изборите да си щракам с пръсти, затова и се постарах. Смятам, че състезанието трябва да е на идейна основа, затова и обръщението ми беше към всички. Едва ли бих се занимавал да правя това изложение, да разучавам правилата на Университета и законодателството в областта на висшето образование, за да демонстрирам - има кой да ми се възхищава. Жалко, че не си го разбрал от идейната платформа (да - идейна платформа - имам самочувствието да го наричам така, защото в нея има идеи, а не редове от безсъдържателни думи). Единственото реално и осезаемо нещо, което засягаш е темата с езиците. Чудесно! Но това съм го казал преди теб вече, когато говоря за възможността да имаме фиксирана квота във Факултетен съвет, чиито правомощия включва освен всичко друго и приемане на учебните планове на специалностите, които пък трябва да се утвърдят от Академическия съвет. Но стига толкова с хапливостта и заяждането. Нямам намерение да слизам на равнище, което пречи на смелостта ми да се обръщам поименно към този, когото визирам. Ти БЕЗУСЛОВНО ГАРАНТИРАШ, а аз познавам нормативната уредба и знам кое как става и кое как ще стане. Ти ПРЕДСТАВЯШ СЕБЕ СИ, аз представям идеите си и разичтам преимуществено на тях. Смятам, че колегите трябва да гласуват за идеи, не за мили физиономии и благи усмивки. Явно не си си направил труда да прочетеш поне това във връзка с квотите ни във Факултетен съвет, че да говориш за самоцелна демонстрация. Жалко, че хората не могат просто да кажат "Да, тук си/не прав, има/няма логика, предложението ти ми/не ми харесва и т.н.", а трябва задължително да търсят порочността в мотивите и намеренията...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011, 19:00 
В началото бе словото

Повечето от "констатациите" ще ги оставя "no comment", тъй като нямам еквивалентна на твоята потребност да търся оправдания или да се защитавам за каквото и да било поради факта. че това изцяло некореспондира с личното ми достойнство. Ще каза само, че подобно несъумяване да се сдържи човек и да остане на ниво, както и да премине към открито личностни нападки, не говори добре. А това, че някой разпознава себе си като обект на критика в моето представяне, не мога да знам как го е установил. Тъжното е, че все пак това е резултатът, а аз най-малко него съм преследвал и е жалко, че реагираш така.
За разлика от теб, аз ще те поздравя за това, което си направил, въпреки че и досега ми е леко странно, какво трябва да се е случило на един човек, че да го споходи такава креативност и продуктивност и за една нощ да изкристализира такива идеи и "неТИПОВИ изказвания", в които е толкова уверен и убедителен, след като до последно също толкова уверено убеждаваше във всякаква липса на каквото и да е намерение да прави нещо подобно.
Най-искрено ти пожелавам УСПЕХ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011, 22:35 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Уважаеми колеги,

Тази вечер около 21 ч. госпожа, представяща се за Лиляна Петрова от бТВ по телефона ме уведоми за постъпил сигнал, че се опитвам да манипулирам изборите на студентски представители в Общото събрание на Юридическия факултет на 19.04.2011 г.

Поисках, ако организират предаване на тази тема, да участвам в него.
Обърнах се към всички колеги и служители, присъствали на срещите ми с представители на Студентския съвет, да изразят впечатленията си от тези срещи. Досега срещам съдействие и подкрепа.
Възнамерявам да свикам пресконференция по темата в близките дни.

Знаете, че на 10.03.2011 г. публикувах в сайта на факултета препоръки за провеждане на честни и открити избори.
На 22.03.2011 г. запознах Факултетния съвет с подготовката на изборите. Решението на ФС съвпада с публикуваните препоръки.

Обръщам се и към всички вас с желание да изразите мнението си по въпроса –

има ли данни за въздействие и манипулация на студентските избори от моя страна?

Всяко ваше честно съдействие в този момент е важно за факултета и за мен.

Председател на Общото събрание на Юридическия факултет: проф.В.Кискинов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011, 23:08 
В началото бе словото

Уважаеми проф. Кискинов,

Аз заявявам безусловната си подкрепа към Вас. Готов съм да изразя не само своето становище по въпроса, но и меродавното мнение на моите колеги.
Благодарение на Вас очакваме това да са първите избори от много време насам, които се провеждат без каквито и да са манипулации и подмяна на вота на студентите.
Смятам, че обвиненията са напълно неоснователни и лишени от всякакви обосноваващи ги доказателства. Твърденията не само че не отоговарят, а са диаметрално противаречащи на обективната истина.

Христо Банов, ІІ курс "право"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2011, 00:11 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Съжалявам за малко късното включване, но предполагам, вече може и да сте видели обявата за изборите и списъците с всички кандидати: http://students.uni-sofia.bg/?page_id=1720

Малко важна информация: Изборите ще се проведат от 9:30 до 16:00 часа, ще се гласува, най-вероятно на 1 етаж пред стълбището на ЮФ. След 16:00 всички кандидати имат право да присъстват на преброяването на бюлетините. Кога и къде ще бъде то, ще ви кажат хората от избирателната комисия, които ще седят на масичките зад урните. Преброяването ще се извърши почти веднага след края на изборите. Резултатите ще бъдат публикувани на сайта на Студентски съвет.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2011, 22:53 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Резултати от изборите: http://students.uni-sofia.bg/wp/wp-cont ... 011-UF.pdf

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Апр 2011, 17:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Пример за международноправна некомпетентност:

Международният наказателен съд отказа да се произнесе по грузинско-руски спор
Международният съд съобщи, че не е компетентен да разгледа иска на Грузия срещу Русия, в който я обвинява в "етническо прочистване" срещу грузинците в сепаратистките области Южна Осетия и Абхазия.
"Съдът реши с 10 гласа за и 6 против, че не е компетентен да разгледа жалбата", съобщи председателят на съда Хисаши Оуада на публично заседание в Хага. Съдиите от най-висшата съдебна инстанция на ООН счетоха, че иска на Грузия не отговаря на член 22 от Конвенцията от 1965 г., според който между двете страни е трябвало да има преговори по конфликта преди сезирането на Международния съд, пише БГНЕС.
Грузия заведе иск в Международния съд на 12 август 2008 година малко след петдневната война срещу Русия в Южна Осетия.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=693428

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Апр 2011, 21:29 
В началото бе словото

http://www.4shared.com/document/uVty_fJ ... D0%B8.html

Това са програмите на двамата кандидати за Декан на ЮФ. Моля Ви коментирайте и свободно изразявайте вашите мнения :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2011, 18:23 
Пишете, о, братя
Аватар

Макар и програмата на Пенов да не е особено атрактивна,поне изглежда реалистична и ако наистина се задвижи нейното изпълнение в най-кратки срокове,може да настъпи някакво развитие.Положителен момент е предвиденото затягане на контрола върху преподаването и изборните дисциплини.Превръщането на сайта на факултета в първостепенен източник на всякаква информация е определено от автора като "мечта" и изглежда ще си остане в тази категория.Сремежът към увеличаване на практическата насоченост на обучението във факултета бих причислил към празните приказки.Без да съм попадал на предизборни програми от предишни Общи събрания съм сигурен,че това обещание е задължителен реквизит на всяка от тях в последните 15 години.Твърдо заставам зад точка 6. от плана на Пенов-това е най-реализируемото предложение независимо кой кандидат бъде избран и именно около него ще се върти и бъдещето на ЮФ.
За документа,представен от Натов,здравият разум предполага на 19 април той да бъде подкрепен единствено от кликата около досегашния декан и евентуални представители на Конфедерация Швейцария.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2011, 21:21 
В началото бе словото

Поздравления за обстойния коментар. Смятам, че е добър пример за изрзяване на твърда и добре аргументирана позиция :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Апр 2011, 22:07 
От дъжд на вятър
Аватар

Г.П., в програмата на Пенов т.6 аз лично не я виждам. вероятно е фикция премахната успешно преди да достигне до адресатите на програмата, за разлика от ръчното коригиране на годишнината от създаването на факултета, нещо недопустимо, особено от кандидат за декан (да не говорим за забравените пунктуационни норми). ако въпросната т.6 е т.7, то щом изрично е написана като точка от програмата, можем да си представим какво е положението сега, особено, когато чета ксерокопия на вестник уиййййкенд с гръмки заглавия за Колев.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Апр 2011, 18:51 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Искам чужди езици и по-бърза администрация. Другото не ме вълнува. И предполагам тези най-важни неща няма да ги видим реално. Сигурно сме единствения университет в Европа, който не предлага обучение на чужд език за студентите по право.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2011, 20:06 
В началото бе словото

В съответствие с отговорно поетото от мен задължение към всички вас да предоставям своевременно всяка нова информация около предстоящото Общо събрание на ЮФ, както и последващите събития, ще представя всичко, казано и обсъдено на предварителното събиране на всички избрани представители на студентите от ЮФ:
1. Контролен съвет на СУ е окончателно признал за легитимни изборите и всички излъчени чрез тях представители;
2. Извършват се конкретни постъпки за реализиране на отдавна преследваната цел на студентите от ЮФ, а именно учатие на техни представители (трима) във Факултетен съвет, като постигането на тази цел е от изключителна важност, тъй като именно Факултетен съвет като основен управленски орган взема най-важните решения относно функуционирането на ЮФ;
3. Предстои осъществяване на още една особени важна задача, което отново е без прецедент. Става дума за създаване на Факултетен студентски съвет, в който ще влязат избраните вече представители. Във връзка с това се извършват промени в Правилника на Студентки съвет, а след това друга неотложна задача е създаването на Правилник на ЮФ, може би единственият факултет без Правилник (един от безбройните абсурди в "най-престижния и авторитетен ЮФ" в страната);
4. Кандидатите за Декан ще бъдат поканени да представят своите програми пред представителите на студентите, като има и идея това да стане пред всички желаещи студенти;

Колегите от 4-ти и 5-ти курс споделиха за своя тъжен опит и отчавайщи неволи по време на цялото свое обучение. Споменати бяха случи ли се и продължаващи да се случват с още по-голяма интензивност абсурди, като чувството за безнаказаност и за едно недосегаемо и извисено над всичко и всички положение в университета на нашите преподаватели стои в основата на много от проблемите.
Сега е моментът, в които в наши ръце е една от малкото възможности (да не кажа най-голямата) да предопределим протичането на нашето обучение през оставащя период по начин, който е приемлив за нас и е абсолютно в наша полза и наш интерес. Затова отново ви моля за максимална активизация и заемане на конкретни твърди позиции по отделните въпроси. Благодаря :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 16:21 
Пишете, о, братя
Аватар

:?: Ще може ли някой от горния курс да обясни деликатно как минава изпитът по ВИДП,какви усилия за подготовка изисква и вложеният в него ресурс от време и внимание ще попречи ли на нормалната подготовка по трите задължителни дисциплини?
:?: На 26.04(вторник) ще има ли лекция по КП при проф.Близнашки?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 912 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 61  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Начална училищна педагогика и чужд език I курс 2010/2011

в Студенти - общ форум

bgbuda

1

631

04 Авг 2010, 00:10

sientelo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Приети бакалавъри 2010/2011 Биология и Химия -I курс

в БиоФ

elcho_belcho

2

802

03 Окт 2010, 18:17

elcho_belcho Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. 2-ри курс Право (2009-2010)

[ Отиди на страница: 1 ... 45, 46, 47 ]

в Други

MidwinterSun

698

60166

12 Сеп 2010, 11:57

joruuu Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Публична администрация - първи курс (2010 - 2011)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ФФ

zull

16

3934

19 Юли 2011, 12:51

Плазмодий Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Откриване на новата уч. година - 2010/2011- 1 курс

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Новини

bumble

71

6403

10 Окт 2010, 19:27

NightRider Преглежда последните мнения