Дата и час: 04 Апр 2026, 19:57

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1532 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 103  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 07:50 
Да живей словото

Благодарил (а): 12 пъти.
Не тъпо, ами направо нередно и грозно, ми се струва....... Ама кой ли се интересува от нежните души на чакащите, че да се съобразява с такива ми ти дреболии :cyclopsani:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 08:26 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Кое е по-лошо да си сътворил някой бисер за чудо и приказ или да си наблъскал клишета? :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 08:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 22 пъти.
martina_teodorova написа:
Не е болка за умиране и да не ни приемат тази година,ще е догодина. Да не ви пука. Аз от сега спирам да се притеснявам. Най-странното при мен е ,че на изпити съм адски спокойна,за миг не трепва нещо в мен,но докато чакам резултатите ,откачам направо :D

и при мен е така не се притеснявай, много ми беше весело преди и по време на изпита, но сега ми едно неспокойно и постоянно проверявам за резултати :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 09:09 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
Кажете повече бесери или дайте линк, че ми стана интересно какво сме писали.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 09:40 
Да живей словото

Благодарил (а): 12 пъти.
Нали ти казвам, във вчерашния брой на в. Телеграф

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 09:41 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
Радослава написа:
Не е болка за умиране и да не ни приемат тази година,ще е догодина. Да не ви пука. Аз от сега спирам да се притеснявам. Най-странното при мен е ,че на изпити съм адски спокойна,за миг не трепва нещо в мен,но докато чакам резултатите ,откачам направо :D

и при мен е така не се притеснявай, много ми беше весело преди и по време на изпита, но сега ми едно неспокойно и постоянно проверявам за резултати :D :D

Аз много искам да уча журналистика или ВО,но дори да ме приемат друга специалност,коренно различна няма да съжалявам. Ще си приема късмета с усмивка. Важното е здраве и забавление да има,то останалото ще се нареди. И аз проверявам,но се старая да гледам в перспектива.Догодина по това време ще съм далеч от мисълта за изпитите :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 10:30 
Аватар

aman написа:
Нали ти казвам, във вчерашния брой на в. Телеграф

Ами, не съм си го купил ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 10:59 
В началото бе словото
Аватар

Аз много искам да уча журналистика или ВО,но дори да ме приемат друга специалност,коренно различна няма да съжалявам. Ще си приема късмета с усмивка. Важното е здраве и забавление да има,то останалото ще се нареди. И аз проверявам,но се старая да гледам в перспектива.Догодина по това време ще съм далеч от мисълта за изпитите :D

Ами то си е така студенти да сме пък ... естествено тези специалности за си приоритет, но все пак в крайна сметка каквото, такова :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 11:59 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 6 пъти.
Предлагам да изгледате едно предаване свързано с изпита по журналистика. Участват три кандидат-студентки,които говорят по темата от изпита. http://play.novatv.bg/play/243808/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 12:01 
Аватар

Philip написа:
Предлагам да изгледате едно предаване свързано с изпита по журналистика. Участват три кандидат-студентки,които говорят по темата от изпита. http://play.novatv.bg/play/243808/

Интересно ще бъде

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 12:49 
От дъжд на вятър

Издирих вестника с триста мъки... въпреки че не е нещо, което си заслужава. За съжаление не съм в нас, където имам скенер и не мога да ви сканирам страницата, но ще ви я препиша дословно.

Статията е половин страничка с една снимка на няколко кандидат-студенти, очакващи темата. Заглавието на статията е: "БИСЕРИ НА БЪДЕЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ: Молът действа лавинообразно на хората", като статията е от Милена ДИМИТРОВА. Върху снимката на кандидатите има надпис в червено: "Той е посеващан от нежния пол на човешкия индивид", а от долу гласи друг: "Мераклиите за за журналисти пишат индивид с "т", снимката пък си е от вестника.

"Мола е често посещаван от нежния пол на човешкия индивид."
Тази неграмотно изписана сентенция е един от бисерите в есетата на мераклийте за журналисти в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Неграмотност
Преди няколко седмици младежите се явиха на кандидатстудентски изпит, на който писаха по темата: "Ах, този мол". Безумните ученически умотворения и лишените от логика изречения шашнаха преподавателката от Факултета по журналистика и масови комуникации Мария Нейкова, която ги публикува на Facebook страницата си. Докато проверявала писмените работи, Нейкова се натъкнала на фрапиращи грешки. Оказало се, че младежите пишат индивид с "т", "въплащавам" вместо "въплъщавам", "впредвид" вместо "в предвид". "Молът действа лавинообразно на хората" е друг бисер, който грее на Facebook профила на преподавателката. Коментарът на нейната колежка Грета Дерменджиева в социалната мрежа пък е, че "четяшите се отчайват лавинообразно".

Втори дом
"Голяма част от живота ни преминава в моловете. Те се превръщат в наш втори дом. Моловете са въплащение на красотата", смята пък друг кандидат-студент. "Днес имайки впредвид времето, в което живеем констатираме, че моловете не са нещо непознато за нас. Нещо повече, от ден на ден, все повече привикваме виждайки ги по улиците. Подминаваме ги, разглеждаме ги, и правим покупките си от тях. Те са потребност страснала се с останалите ни всекидневни нужди, които винаги ни съпътстват", твърди пък друг.
"При добри приходи молът е на печалба, а това следва да бъде, че и държавата е на печалба, което е изгодно за всеки един пълноправен член на държавата", убеден е пък друг кандидат-студент.

Държа да отбележа, че е спазен правописа и пунктоацията от статията, а колкото до нея... Не смятам, че изцепките са изключителни, сякаш драскачите по вестниците не правят никакви грешки, нито пък новинарите и радио водещите...
Интересно, че до този текст има други статии за мечките в Белица, хищните калинки в Добрич и за затворения кюстендилски зоопарк... Но явно по-големи животни са кандидат-журналистите...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 14:13 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
cerbera написа:
Тази неграмотно изписана сентенция е един от бисерите в есетата на мераклийте за журналисти в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Неграмотност
Преди няколко седмици младежите се явиха на кандидатстудентски изпит, на който писаха по темата: "Ах, този мол". Безумните ученически умотворения и лишените от логика изречения шашнаха преподавателката от Факултета по журналистика и масови комуникации Мария Нейкова, която ги публикува на Facebook страницата си. Докато проверявала писмените работи, Нейкова се натъкнала на фрапиращи грешки. Оказало се, че младежите пишат индивид с "т", "въплащавам" вместо "въплъщавам", "впредвид" вместо "в предвид". "Молът действа лавинообразно на хората" е друг бисер, който грее на Facebook профила на преподавателката. Коментарът на нейната колежка Грета Дерменджиева в социалната мрежа пък е, че "четяшите се отчайват лавинообразно".

Втори дом
"Голяма част от живота ни преминава в моловете. Те се превръщат в наш втори дом. Моловете са въплащение на красотата", смята пък друг кандидат-студент. "Днес имайки впредвид времето, в което живеем констатираме, че моловете не са нещо непознато за нас. Нещо повече, от ден на ден, все повече привикваме виждайки ги по улиците. Подминаваме ги, разглеждаме ги, и правим покупките си от тях. Те са потребност страснала се с останалите ни всекидневни нужди, които винаги ни съпътстват", твърди пък друг.
"При добри приходи молът е на печалба, а това следва да бъде, че и държавата е на печалба, което е изгодно за всеки един пълноправен член на държавата", убеден е пък друг кандидат-студент.

Изображение
//твоите няма да ги подчертавам, грамотността, така или иначе, не се нарежда в критериите (им) за оценяване (каквото и да говорят;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 14:15 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Ахахахаха :)) абе бисери са си... А колкото до грешките на вестникарите, новинарите, водещите и т.н., това, че ги има не значи, че трябва да е така... Но докато са бутани от мама и тати... няма друга възможност, освен да слушаме сричане по телевизията и да гледаме как някой се учи да пише в процеса на работа. Тъжно е. Наистина. :) *** Трите "колежки" при Милен, направо ме разбиха :D:D:D Червената шапчица ?!?! хахахахахаха ........ Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. Една от госпожите, които се обадиха само бих упрекнала, че им се заяде така грубо.. не знаели, че Бойко Борисов се показвал по телевизиите... Че това от кога е новина :D вече всички свикнахме да го гледаме сутрин, обед, вечер, как поддържа мускули с рязане на ленти. СМЕХ ! :) Нема такава държава. Точка. :)

Последна промяна foreveryours на 07 Апр 2011, 14:16, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 14:16 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Тъкмо гледах ''Часът на Милен Цветков" от дадения линк и какво да ви кажа...толкова съм се ''запалила'' в момента,че не знам дали и едно изречение мога правилно да напиша.Първо,включилите се зрители (повечето) ми ''подпалиха чергата'' - за българите угода няма - хем ревем и се тръшкаме,че младите бягали навън,хем като се появи някоя млада надежда й клъцваме крилата с ''заблудени сте,че оставате/обречени сте в България/тук няма развитие'' ?!?!?????? Хем боли,хем сърби м***а му стара ! /извинявам се за грубия израз/ Второ-сега че розовите очила не са ги свалили,не са-вярно си е.Освен да бъдеш оптимист,трябва и малко реализъм да се вложи.А да казваш,че вярваш в правителството и едва ли не в талъсъми само защото са те показали по телевизията си е просто глупаво.В България не е добре,няма какво да се лъжем просто.Нито те трите,нито вие,нито аз сами ще го оправим,както и нито днес,нито утре.Хайде малко на земята да слезем и тогава да работим заедно.И още едно нещо,което ми направи впечатление в едно клипче точно от деня на изпита /дори в моята зала 272/...едно момиче на изнтервю каза ''...на българската журналистика й липсва прозрачност и знам,че аз мога да я постигна''...С цялото ми уважение,ама ти сама нищо не можеш да направиш.Чудя се кой толкова им вдига самочувствието на тея мои ''колеги'' и все едни заучени фрази бутат навсякъде?!Наивно звучи,иначе е прекрасно да притежаваш такава мотивация.Всичко е възможно,всичко все някога ще се оправи и това трябва да го знаем и трябва да си го повтаряме,също и да работим за каузата,защото спрем ли да искаме-спираме и да се развиваме...повече от ясно е.Извинявам се за острия тон,нищо лично към никого.Усмивки на всички :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2011, 14:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
foreveryours написа:
Ахахахаха :)) абе бисери са си... А колкото до грешките на вестникарите, новинарите, водещите и т.н., това, че ги има не значи, че трябва да е така... Но докато са бутани от мама и тати... няма друга възможност, освен да слушаме сричане по телевизията и да гледаме как някой се учи да пише в процеса на работа. Тъжно е. Наистина. :) *** Трите "колежки" при Милен, направо ме разбиха :D:D:D Червената шапчица ?!?! хахахахахаха ........ Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. Една от госпожите, които се обадиха само бих упрекнала, че им се заяде така грубо.. не знаели, че Бойко Борисов се показвал по телевизиите... Че това от кога е новина :D вече всички свикнахме да го гледаме сутрин, обед, вечер, как поддържа мускули с рязане на ленти. СМЕХ ! :) Нема такава държава. Точка. :)

Охх.. и как си бяха научили урока само... щели да оправят държавата... искали да бъдат журналисти, а на един въпрос не чух адекватен отговор...едно си баба знае- едно си баба бае.. :) а русата девойка направо ме разби с това "ми радвам се" когато нещо казано от обадилите се не й харесаше :D:D:D. --------> Именно,напълно съгласна съм

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1532 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 103  Следваща