|
Боромире, неведнъж съм изразявал мнението си, че липсата на възпитание, която демонстрираш в почти всяко свое мнение, не е съвместима с нормалния тон във форума. Когато бях на 16 и аз исках да блесна с оригиналност, та да ми "са кефат", но мисля, че вече съм надраснал пубертетския начин начин на мислене и поведение. Може би е време и ти да се разделиш с него? Това го казвам добронамерено - със сигурност по-добронамерено от непредизвиканите обиди, които ръсиш към мен.
Относно модераторстването ми. Ти, Боромире, системно нарушаваш правилата и аз съм един от малкото хора, които ти правят забележка, без да се впечатляват от факта, че си модератор или че си във форума повечко време. Нарушенията, които правиш са 1. обиди към други потребители (в стила на горната към мен) и 2. нарушаване на чл. 3 от правилника на раздел Мнения ("изказвания, призоваващи към насилие, репресии и геноцид над каквито и да било общности"). От както съм във форума, много преди да стана модератор, редовно съм рапортувал обиди на расова основа (особено твърдения тип "евреите са еди-какви-си" и "Хитлер може би не е бил лош човек") и винаги са се предприемали действия. Така че не модерирам по начин особено различен от останалите колеги.
Расизмът като идеология и начин на мислене е отречен от обществото и мнението "циганите/евриете/фламанците/клингоните са по-нисши" е заклеймено като вредно по ред начини. Не виждам защо форумът трябва да го толерира.
Обвиняваш ме, че съм бил "некомпетентен" и "предубеден", защото не толерирам очеизвадните и системни нарушения на правилата, които извършваш. То и в затвора всички казват, че са невинни.
Това е от мен по обидите, които Боромир - напълно непредизвикано, - ми отправи. Сега към темата по същество.
------------------------------------------------------------------------------------------
Подобни тези (като тази над мен и като тази на авторите на темата) показват, че авторите им нямат връзка с реалния свят. Циганите били крадели, били убивали, били живеели на социални помощи... Подкрепа за тези "факти" - никъде. Голи твърдения и предразсъдъци.
В сбит вариант позицията ми по въпроса е такава: японци, французи, немци, ескимоси, папуаси - всички крадат, убиват и мамят, ако могат. Поради некадърността на българските правораздавателни органи в България има по-висока престъпност отколкото в повечето нормални места в Европа. Престъпления се извършват обаче както от българи, така и от цигани. Няма етническа обвързаност в това.
За съжаление нямам време да си изпиша всички аргументи, но ще ви разкажа част от директните си впечатления за циганите.
Една година живях на една пряка от циганска махала. Обикалял съм възможно най-неприветливите улички на махалата по възможно най-мрачните части на денонощието. Не съм бил обиран, бит, изнудван, гонен... нищо. Веднъж ми се случи в една такава уличка да питам закачулен силует "извинете, колко е часът" и да получа отговор "един без петнадесет, ГОСПОДИНЕ".
Имам да кажа още, но няма да стане днес. Най-вероятно и никога няма да стане, защото до утре ще са се насъбрали един куп неадекватни отговори колко "несъстоятелни" са желанията ми за нормален диалог във форума. Тъжно наистина.
_________________ Мы строили, строили и наконец построили. Ура! http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
|