Дата и час: 30 Мар 2026, 21:27

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1506 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:07 
Да живей словото

Благодарил (а): 12 пъти.
До мис Хайд или както се чете там, да ви пита човек защо си слагате такива чуждоземски невнятни имена:
Скъпа, мислиш ли, че за журналист е редно да вървиш с правописни и пунктуационни грешки, каквито се виждат в постинга ти? После защо хората продължавали неграмотността ... - ами защото такива работи четат всекидневно във вестниците и тн. и те им се набиват като правила..... Аман от неграмотници по вестниците, че и редактори и тн, не искам децата ми да учат грешен правопис, защото някой е блял, когато е трябвало да си отваря очите на четири!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
интересна дискусия се заформя тук, а следите ли смешките в Парламента,днес 'контролът' е бил повече от забавен ;д

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:16 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 22 пъти.
яворов написа:
интересна дискусия се заформя тук, а следите ли смешките в Парламента,днес 'контролът' е бил повече от забавен ;д

6, 6, 6... за краката ти прекрасни... 6, 6, 6... само един смелчага е писал 5 на бат` Бойко. Да очакваме тема за редовния "Великолепната петорка" :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Скъпи* Аман,

Не щЪ да ста'ам журналистка ;)

Peace and good luck!

Поздрави,

Miss Hide

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:27 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
не знам , ама поздрав с тая статия http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3752391 дойче веле,това е медия

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 21:31 
Да живей словото

Мис Хайд, ами да те пита човек тогава що щеш на този изпит, да правиш конкуренция и да стресираш народонаселението?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 22:24 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
aman написа:
Мис Хайд, ами да те пита човек тогава що щеш на този изпит, да правиш конкуренция и да стресираш народонаселението?!

Ти пък какво искаш от момичето? Тя казва, че вече има работа и работи това, което иска. Когато ти без "заветната" си диплома от СУ започнеш да работиш това, което искаш - тогава й прави забележки. Може би, просто го иска, за да докаже, че не е необходима диплома, за да работиш това, което искаш, но по някакъв начин да се усъвършенства.Има и 50 и 60-годишни кандидати - да ги пита някой защо правят конкуренция...Всеки има право на образование.Miss Hide, браво на теб :geek:
Аман от злобни и негативно настроени хора :wink:

The basic thing is that everyone wants happiness, no one wants suffering. And happiness mainly comes from our own attitude, rather than from external factors. If your own mental attitude is correct, even if you remain in a hostile atmosphere, you feel happy.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 22:41 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Не за друго, ама е странно. Хем смята, че образованието във ВУЗ е "поза" и "за пред хората", хем кандидатства адски упорито. От друга страна, ако наистина е на мнение, че е поза, защо счита, че ще си обогати познанията "от първа рАка"... Малко парадоксално.. Ама даже не малко...

ПП За мненията, че специално в България образованието и истинският живот често се разминават, съм съгласна.

Връзки с обществеността - I курс ; )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 22:46 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
aman написа:
До мис Хайд или както се чете там, да ви пита човек защо си слагате такива чуждоземски невнятни имена:
Скъпа, мислиш ли, че за журналист е редно да вървиш с правописни и пунктуационни грешки, каквито се виждат в постинга ти? После защо хората продължавали неграмотността ... - ами защото такива работи четат всекидневно във вестниците и тн. и те им се набиват като правила..... Аман от неграмотници по вестниците, че и редактори и тн, не искам децата ми да учат грешен правопис, защото някой е блял, когато е трябвало да си отваря очите на четири!

Ти защо си мислиш, че се безгрешна, след като и ти имаш грешки?Аман от хора без работа като тебе, пък ще кажа аз.А, и кой обвиняваш, че ползвал "чуждоземски" имена, при положение, че ползваш думата "постинг"?И друго - може и да греша, но ми е странно нещо - за пръв път виждам някой да пише тире след многоточие.Може би си достатъчно грамотна да ни го обясниш това.

Между другото, не ти знам пола, затова налучквах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 23:26 
В началото бе словото
Аватар

Хора, знаете ли дали има някакви случаи на грешно внесени оценки :oops: Имам 3, 00 на изпита, а очаквах много повече... Все мислех, че поне 4 ще имам- най-малкото заради правопис и пунктуация, и познаване на всички актуални събития...
И може ли след проверка на писмената работа кандидат-студентът да иска преглеждане наново на работата му?
Сигурно тъпи въпроси задавам, но, нали надеждата последна умира :roll:

ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 00:08 
Carpe diem!
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
lips_of_angel написа:
Хора, знаете ли дали има някакви случаи на грешно внесени оценки :oops: Имам 3, 00 на изпита, а очаквах много повече... Все мислех, че поне 4 ще имам- най-малкото заради правопис и пунктуация, и познаване на всички актуални събития...
И може ли след проверка на писмената работа кандидат-студентът да иска преглеждане наново на работата му?

До колкото знам и чета, това което пише - там където ще сверяват работите ще има човек, който е от комисията и дава разяснения. Ако успееш да му привлечеш качествено вниманието може и да получиш добро обяснение защо имаш такава оценка. Добрата грамотност и т.н. вдигат оценката но с 2 единици няма как... А за актуалните събития - супер, и аз ги познавах но темата си беше доста неочаквана и доста неактуална ако се съди само по публикациите в медиите. Така че има по-важни неща, които може да не си изпълнила - но най-важното е субективния фактор, за който, за съжаление, нищо не можем да направим ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 07:50 
Да живей словото

По въпроса за възможностите за корекция вж. чл. 9 от Правилника: "Обявените оценки са окончателни и не подлежат на преоценка, освен ако е допусната техническа грешка при дешифрирането или пренасянето на оценката."
А по въпроса с мис Хайд - това с отричането на смисъла на образованието и същевременно упоритото кандидатстване прилича на киселото грозде на лисицата, затова беше "заяждането". Другият вариант е - "за да става приказка", като гледам, този дебат е най-активен от целия форум.
:compress:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 09:01 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Някой има ли минималните балове от миналата година, че нещо не мога да ги открия?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 09:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 19 пъти.
radarada написа:
Някой има ли минималните балове от миналата година, че нещо не мога да ги открия?

viewtopic.php?f=164&t=17884

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2011, 09:52 
В началото бе словото
Аватар

G.Gerasimov написа:
lips_of_angel написа:

До колкото знам и чета, това което пише - там където ще сверяват работите ще има човек, който е от комисията и дава разяснения. Ако успееш да му привлечеш качествено вниманието може и да получиш добро обяснение защо имаш такава оценка. Добрата грамотност и т.н. вдигат оценката но с 2 единици няма как... А за актуалните събития - супер, и аз ги познавах но темата си беше доста неочаквана и доста неактуална ако се съди само по публикациите в медиите. Така че има по-важни неща, които може да не си изпълнила - но най-важното е субективния фактор, за който, за съжаление, нищо не можем да направим ...

Thanks :D Да, знам, че няма как с 2 единици... просто все за нещо трябва да има да се хванат... или пък явно не. Като удар ми дойде тази оценка и се убедих, че не всичко зависи от мен. С най- голям кеф отидох на този изпит, защото това правя откакто се помня- пиша... :pale:
Aman, а има ли такава вероятност да има грешка при нанасянето?

Тая надежда ще ме довърши :connie_smash:

ти вече си удобен за разпятие."
Добромир Тонев

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1506 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 101  Следваща