Дата и час: 08 Апр 2026, 16:19

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 83  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] История
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 10:34 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Legolassss написа:
Обърках наследникът на Тервел (писах Кормесий, вместо Кормисош).

То наследникът на Тервел Е хан Кормесий. Кормисош въобще не е от рода Дуло и управлява по-късно. Всъщност не знам дали някой историограф въобще поддържа днес тезата, че Кормисош е наследник на Тервел или пък че Кормесий и Кормисош са един и същ човек. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 10:38 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
martina_teodorova написа:
Как се сформира бала за специалността "История" Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история или Изпита по история х 3+ оценка от дипломата по история или матурата по история+оценката от матурата по БЕЛ?

Плс отговорете ми

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 10:41 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
3 по изпита + диплома/ДЗИ история + ДЗИ БЕЛ

:arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... t/istoriya

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 11:13 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
G.Gerasimov написа:
alter ego написа:
Баси лесните теми! Догодина сигуно ще има само за Аспарух и Тервел. Мисля, че СУ незаслужено си подценява кандидатстудентите. :roll:

Все повече кандидат-студенти отиват в УНСС или НБУ веднага щом чуят за формата на изпита в СУ. Ако нещата останат същите, за съжаление подобно сваляне на летвата или дори промяна във формата са неминуеми...

Не мисля, че СУ трябва да става като УНСС или НБУ - да събира хора от кол и въже само и само да се напълнят бройките и да влизат пари.Стабилното учене на теми за кандидатстването е добра подготовка за следването, където това, което го учиш цяла година за кандидатстудентството, е около половината от това, което трябва да научиш за една сесия.Ако не си изградиш навици да четеш сериозно, ставаш студент, колкото за пред хората...

Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш).Този навик се пренася и в университета, където не учиш всички въпроси от конспекта, а само част от тях, и се молиш да се падне това, което знаеш.Е, лесно е да се предвиди какви "специалисти" ще излязат от университета..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 11:25 
В началото бе словото

Благодарил (а): 21 пъти.
така като ви слуша човек, всичките сте вече с шестиците по история на изпита.. малко ме съмнявате обаче хах : ) но да не ставам лош пророк

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 11:53 
В началото бе словото

Благодарил (а): 7 пъти.
Кога да очакваме резултатите ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 11:56 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Unnamed написа:
Кога да очакваме резултатите ?

след 14-15 дни :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 12:08 
Драскач
Аватар

happyswift написа:
Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)

Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 12:16 
Драскач
Аватар

happyswift написа:
Проблема на темите,обаче,е че масовото се учи само Средновековие и то 4-5 теми и изпита се превръща в някакъв вид хазарт, където, ако си "заложил" на изтеглените теми, печелиш (демек влизаш)
[/quote]

Да върнат обратно тегленето на една тема е частично решение - много е съмнително дали един раздел ще върши работа тогаз. Аз съм с две ръце да въведат формата на олимпиадите, но разбира се с ниво, съобразено с кандидатстудентското. Там те разтягат като локум на целия материал, а освен това си тестван и по различен начин - тест със затворени и отворени въпроси, работа с извори, логически задачи и накрая развиване на минитема. Много по-цялостна представа за подготовката и знанията на кандидата се извличат. Доц. Калинова миналата година на наши лекции се нахвърли върху сегашния формат с добре познати и верни аргументи.

Иначе хората като влязат бързо ще се приучат на учене, в противен случай гърмят отраз. Изпит като този създава някакви навици, но те се развиват цялостно през първите 2-3 сесии. Не е болка за умиране, ако си го минал входния по история тънко - вътре или се стягаш поне малко, или си аут бързо. :D

Последна промяна GBog на 18 Апр 2011, 12:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 12:17 
Флъдзила
Аватар

Да, но никой нищо не прави по въпроса ;)

Иначе, и аз съм привърженик на формат, индентичен с този от олимпиадата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 13:47 
Pyromaniac.
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 14:04 
Писаружяк

Благодарил (а): 8 пъти.
Някой каза, че няма репортаж от изпита. :D

http://www.bnews.bg/article-26641

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 16:20 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
''За да получат отлична оценка, кандидатите трябва да опишат подробно и точно фактологията на събитията, да нямат правописни грешки и да покажат добро историческо мислене. Проверяващите ще оценяват как са описали контекста на събитията, както и изводите, които са направили при анализа на историческите личности и последиците от управлението им.''

:joker:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 16:55 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 4 пъти.
GBog написа:
happyswift написа:

Би трябвало.В пъти повече знания се показват. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2011, 18:19 
Флъдзила
Аватар

Never написа:
Аз пък съм привърженик на системата `влизаш лесно, излизаш трудно`(обратното на това, което е тук и сега), но това е съвсем друга тема.

А аз съм привърженик на системата "трудно влизаш, трудно излизаш", както е във всички елитни университети по света

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 83  Следваща