Здравейте.
Преди 2 седмици, отидох в отдел "Студенти" към моя факултет и попитах за издаване на академична справка. Казаха ми да отида в паричния салон да си платя таксата и да се върна обратно. В паричния салон обясних че ми трябва академична справка за степен бакалавър, също така обясних и че съм действащ студент вече в степен магистър. Служителката на касата ми поиска магистърската книжка за да провери дали съм наистина действащ студент и след като провери ми каза че трябва да платя 15 лв. Платих 15 лв, отидох в отдел "Студенти" към моя факултет и там ми казаха да отида след 5 дни. Отивам аз след 5 работни дни и ми казват че трябвало да си доплатя още 35 лв тъй като академичната справка била 50 лв.
Питам се, как става този номер, тъй като според следното което ще цитирам, нещата изглеждат така:
Цитат:
З А П О В Е Д
№ РД 19-22/ 11.01.2007 г.
Във връзка със Заповед № РД-19-44/ 28.01.2005 г. и Заповед № РД-19-718/ 09.09.2005 г. и Решение на Академичен съвет /Протокол № 2/ 15.11.2006 г./, на основание чл. 90 ал.3 от Закон за висшето образование
Н А Р Е Ж Д А М :
При извършване на услуги, свързани с учебния процес, да се събират следните суми :
1. За издаване на академична справка на завършили или напуснали Университета студенти - в срок от 5 / пет / работни дни - 50,00 лв./ петдесет
13.Издаване на академична справка – 15,00 лв. / петнадесет
Първо, на мен на касата ми взеха 15 лв за издаване на академична справка за степен бакалавър.
Второ аз нито съм завършил още университета (тъй като продължавам обучението си в него като магистър), нито съм го напуснал.
На какво основание ми искат да си доплатя още 35 лв за академичната справка?
Моля някой да ми отговори колкото се може по бързо, защото ми е много важно да разбера как са нещата свързани с плащането на академичната справка.
Предварително благодаря.
Поздрави.