А ти от каква позиция смяташ достигането до кандидатура на Демократическата партия на САЩ за президент...за неуспех ? Постигнал си нещо по-"успешно" с усиленото си въздържание от марихуана ?!
От личен опит ли коментираш наркотиците, btw ? Защото аз не смея да обяснявам коката, защото нямам никакъв досег с нея...та ми стана интересно. Или пак "всичките ти приятели, дето са опитвали"...
happyswift написа:
Марихуаната ти скапва мозъка, както всяко психотропно вещество.
Много бих искал да приведеш доказателства за това...малко по-убедителни от приятелския ти кръг...
...и дори да е така...СОУ УАТ ? Има някакъв морален закон, който ни задължава да сме "успешни" спрямо твоите стандарти ли ? Допускаш ли, че човек може да счита себе си за успешен без да е "
политик,учен,военен,общественик, дипломат, икономист" ?
Защото с декриминализацията искаме точно това -> по никакъв начин да не нарушаваме свободата ти да се стремиш към твоя си успех, но също така...ти да не пречиш, ние да постигнем своя.
Аз лично бих се считал за успешен ако познавам по-добре себе си, имайки възможността да поглеждам върху нещата, които ме вълнуват от повече ъгли и аспекти...Да, марихуаната ми помага за това.
И последно: Марихуана vs. алкохол
Малко неправилно сравнение. Надали ще повярваш на редица учени, които разкриват алкохола като изключително опасен за здравето и психиката, които го сравняват като негативно действие за организма с...хероина и го смятат за изключително обществено опасен заради негативните ефекти, които причинява върху способността на човек да формулира,изгражда и привежда в изпълнение дългосрочни планове...(един от източниците е цитиран по-горе в темата)
Аз лично вярвам на тялото ми, което след препиване се нуждае от един ден за да се възстанови (Един ден на остатъчно опиянение, главоболие, гадене и т.н.)...а след пушене - може би само лек и блажен сън.
Да не говорим за белите петна, които имам от препиване и случаите, в които искрено съм съжалявал за действията си предишната нощ. Ако не си пробвал марихуана, повярвай ми, такова нещо при пушенето...НЯМА.