G.Gerasimov написа:
she's_crafty написа:
въпросът е в това, че ако то не се съвпада с това на комисията, оценката може да се окаже и доста различна...
Ако ми позволиш няма да се съглася с това. В справочника изрично пише, че позицията на кандидат-студента не оказва влияние върху неговата оценка. e то мн неща може да пише на тИория, но на практика нещата не се случват толкова идеалистично колко се описват в книжките...
G.Gerasimov написа:
Разбира се, нормално е да не се толерират крайни идеологии и хрумвания, а европейското мислене да се котира повече.
и защо? в крайна сметка това е позиция на кандидат-студента и не би трябвало да се санкционира, нали? каквато и да е, ако е смислено аргументирана...
Цитат:
Ако обаче решиш да ме опровергаеш, че това е написано там просто "за пред хората" - работите се проверяват от минимум двама проверители. Ако работата е както казваш грамотна и с интересни идеи и е порязана да кажем до 3 от единия, нищо не пречи другия да открие нещо в нея и да я прати на арбитър.
..нищо не пречи и др да прасне 3 или по-надОле

и каква е гаранцията, че арбитърът ще отсъди абсолютно безпристрастно, което всъщност е и напълно невъзможно

писането на есе не е математика и физика, само там е напълно безпристрастно- две и две са 4ри, и Е е равно на м по це на втора, абсолютно винаги, докато при есето вс е субективно, за добро или лошо

.....
и само една забележка тук

20 страници за това как вс са ощетени и колко грамотно са писали, и колко са оРгинални, и ти казваш сега, че те са си го заслужавали, защото оригиналните идеи и грамотността нямало как да се подминат от комисията...и къде е истината тук? кой е прав и кой крив? и накрая ще излезе по твойте думи, че този изпит е най-несубективният или греша ?
Цитат:
Така или иначе може да съм романтичен, но не вярвам в това ти твърдение

в това се крие и част от чара на журналистите

но за ВО това няма да ти е мн полезно

не приемай постът ми като заяждане, а като приятелски чат

истината е някъде там, както се казва.....и последно, има ли някаква официална статистика за оценките или след реалния изпит ще излиза