svetlio.varna написа:
Вече има предварителна информация за бройките, но файловете са във формат *.xlsx, a aз съм с Офис 2003 и не ми ги отваря. Все пак, ако някой е много любопитен, може да провери оттук: http://pris.government.bg/prin/login.as ... fault.aspx и да чукне в търсачката Р Е Ш Е Н И Е № 320 от 19 май 2011 година. Ам, аз нищо конкретно не намирам..
М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т
Р Е Ш И:
1. Утвърждава броя на приеманите за обучение студенти за държавните висши училища по професионални направления, по специалности от регулираните професии и по образователно-квалификационни степени за учебната 2011 - 2012 г. съгласно приложение № 1.
2. Утвърждава броя на приеманите за обучение студенти за учебната 2011 - 2012 г. за всяко частно висше училище съгласно приложение № 2.
3. Утвърждава броя на приеманите за обучение докторанти за всяко висше училище и за всяка научна организация за учебната 2011 - 2012 г. съгласно приложение № 3.
4. Утвърждава броя на приеманите за обучение студенти – българи, живеещи извън Република България, за държавните висши училища по професионални направления и по специалности за учебната 2011 - 2012 г. съгласно приложение № 4.
5. Утвърждава броя на приеманите за обучение докторанти – българи, живеещи извън Република България, по научни специалности за учебната 2011 - 2012 г. съгласно приложение № 5.
6. Висшите училища по т. 1 и 2 определят самостоятелно броя на местата за прием на студенти по специалности в рамките на утвърдения прием по професионални направления съгласно решенията на Националната агенция за оценяване и акредитация по реда на Закона за висшето образование.
7. Висшите училища и научните организации по т. 3 определят самостоятелно броя на местата за прием на докторанти по научни специалности съгласно решенията на Националната агенция за оценяване и акредитация по реда на Закона за висшето образование.