Дата и час: 02 Апр 2026, 19:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Как се отрязва правилно....
МнениеПубликувано на: 15 Май 2011, 04:17 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
inc написа:
Да бе :lol: . Всеки си търси вратички за секс; някои по-усърдо от другите. И ги намират и там, където ги няма. :P
Никой не отговаря за чувствата и прежижяванията на другия. Ако те режат директно - бършеш си сълзите и сополите и се дистанцираш сам, за да не ви е гадно и на 2-мата, но основно заради ТЕБ САМИЯ. Ако се почнат двусмислени увъртания и/или неясно безлично поведение - гледаш да изясниш. Не опира до емоционална сила или интелигентност, а до усилията, които влагаш и това, което получаваш в замяна. Да предизвикаш някой да те зареже с целенасочени действия си е манипулативно => неетично. Едно е да има голямо очакване от тоя-дето-ще-го-режат и "резача/ката" да не си промени отношението и поведението с оглед да предотврати излишно или нежелано сближаване. Друго е да се държи добре, да създаде тепърва очаквания и после да ги убие като пантоф хлебарка. В първия случай се изисква емоционална интелигентност от "бедния отрязан", във втория - висша психологическа еквилибристика от негова страна или просто един неловък и откровен разговор и много спестени нерви.
Хората показват умопомрачителна неспособност да говорят за отношенията си, когато в тях е набъркан и секс. :pukeright: Както се казваше в един очарователен филм: When was having ... or not having ... not a problem? :colors: Много по-лесно е като те отрежат дипломатично, ти още по-дипломатично да смениш обекта на преследване. Има много хора по света!

И както винаги Нора е много права ;) Гласувам с две ръце и два крака за директния подход. Всъщност, все тая ми е. Ако опира наистина само до секс поне де. И да ме отреже някой, винаги ще има достатъчно навити. Да си жена е огромно предимство :cat:

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2011, 09:56 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
:lol: Глупости. Дали си жена или мъж е все тая.
:D Има значение дали си тъпо парче и как се държиш с (потенциалния) партньор - за секс и за нещо повече. Това, че нас жените винаги ни огрява е произтекло от предразсъдъците, че нас ни огрява винаги когато да пожелаем; а пък мъжете, видиш ли, винаги искат секс, т.е. по-често от нас. И колко неравностойно било това. Ние сме фригидни и правим секс ей така, от нас да мине, а пък мъж без секс е на умирачка. Познавам много мъже, които си търсят лигнята и неангажиращия флирт без да тичат към кревата. Познавам и жени, на които не им се занимава с хора, които го дават по протокол и се отегчават, ако не ги завлечеш до леглото бързо-бързо. Обзалагам се, че и ти познаваш такива, Вал. :wink:
Проблемът с отрязването идва когато си избереш човек, за който не си убеден дали ти пасва като тип поведение (даже изобщо не стигам до характера, макар че е свързан). И в един хубав момент осъзнаваш, че не знаеш какво ти казва другия, не знаеш какво да правиш с него и в крайна сметка каквото и да правиш, все е зле. Хората нямат емоционална интелигентност не при късането, а при обвъзването, що се отнася до ... only. При някои не само. :| Затова смесените сигнали са ку...кленски номера и "право куме в Очи" рулира. И не се получават бисери по улиците и дискотеките и пр., скандали на публични места, кръшкане и безкрайна агония.
Като си разочарован и/или закъсал и искаш да ти се обърне внимание всичко що хвърчи се яде и всичко, дето няма топки се е*е. Ми не става така. Харесваш си някого с недвусмислено ясни намерения и си решаваш въпроса. Може да не е интересно, ама после като гоним трудното и дивото, всички ревем. Няма угодия. :lol: Като ти падне някой в полезрението, обезателно трябва да е ДА, че шамар да е, ама аванта да е. Ако някой се сърди, че не се получават нещата, негов проблем; ако се промени тотално, за да е в унисон с другия, значи е плазмодий (Ефо, не към теб :wink: ). Точка. Насила хубост не става. Ама е друго като има кой да те съжали. :evil:

Сори за хейтърския пост, имам да уча. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2011, 12:39 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
inc написа:
:lol: Глупости. Дали си жена или мъж е все тая.

Принципно е така ;) Но по мои наблюдения могат да се направят някои общи обобщения в конкретния случай. Изключения винаги ще има, но като цяло не можеш да ме разубедиш, че мъжете не са по-лесни от жените...

inc написа:
Познавам и жени, на които не им се занимава с хора, които го дават по протокол и се отегчават, ако не ги завлечеш до леглото бързо-бързо. Обзалагам се, че и ти познаваш такива, Вал. :wink:

Знаем си стоката :mrgreen: Но все пак това не се ли дължи донякъде на факта, че за тези хора сексът е наистина важен и просто няма смисъл да губят много време с някой, ако в края на краищата той се окаже пълен провал в леглото? :lol: Наричам го реализъм :P

inc написа:
Проблемът с отрязването идва когато си избереш човек, за който не си убеден дали ти пасва като тип поведение (даже изобщо не стигам до характера, макар че е свързан). И в един хубав момент осъзнаваш, че не знаеш какво ти казва другия, не знаеш какво да правиш с него и в крайна сметка каквото и да правиш, все е зле.

Оооо, don't even get me started here... :lol:
Иначе мен не ме плаши това да кажа на някого, че не искам да излизаме повече / го виждам вече / и т.н. Плаши ме това как ще реагира, защото имам фобия от драмата. Мен като ме отрежат, колкото и да ми е неприятно, го приемам веднага и го преживявам тихо и без сцени, обвинения и ореваване на цялото интернет пространство. Но има хора, които са ужасно показни, както и такива, които просто не се отказват, и накрая преди да се усетиш се случва бившият ти да прекара часове пред външната ти врата и направо не ти се излиза от вас :roll:

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2011, 16:41 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
Значи привличаш кофти мъже, щом се връзват на толкова дребнави глупости. :lol: Не че и на мен не са ми се случвали такива драми. Просто съм на мнение, че ако се познаваш относително добре, не е толкова трудно да си хванеш разбран човек, с който ще си общувате човечно и няма да се вкарвате в излишни филми. Независимо дали е за единия секс или за нещо повече. С годините и опита се научава.
Аз, например, съм се хвърляла в цели връзки, които още преди да започнат, знам, че са обречени. Но това е моята правилна/погрешна преценка и точка. После си търпя драмите. Не съм доволна, фуча и се зъбя на хората, които ми се мешат и знам, че рано или късно отминава. И не съжалявам за нито един избор до ден днешен. Ако някому е криво, че нещата са приключили - негова си работа.
black_lady написа:
Изключения винаги ще има, но като цяло не можеш да ме разубедиш, че мъжете не са по-лесни от жените...
Знаем си стоката :mrgreen: Но все пак това не се ли дължи донякъде на факта, че за тези хора сексът е наистина важен и просто няма смисъл да губят много време с някой, ако в края на краищата той се окаже пълен провал в леглото? :lol: Наричам го реализъм :P

Аз съм много далече от това да твърдя, че сексът не е важен или да съдя жените, за които е приоритет. Даже до голяма степен се считам за такава. Но това, че демонстративното поведение на мъжете и жените е съобразено с еди-какви-си стереотипи вкоренени от векове не значи, че реалното съотношение на "благопристойните девойки" и "развратните мъже" е същото. Просто предразсъдъците дават удобство.
Ама сега е модерно да си out of the box и като се държиш подвеждащо, получаваш съответните реакции. Ако сбъркаш - за теб си е: хем ти досаждат, хем си лошият/лошата, понеже не умееш (и/или не дръзваш) да наречеш нещата с истинските им имена. Тежко му на който ти се върже. Ама това пак си е негов гаф. Не е противозаконно да си тъп, но щом си носиш пропуските и дефектите, патиш си ги.
Като си перде пак пречиш на разни хора, но какво пък. Твоя е преценката за чие мнение и одобрение се бориш.

Реализъм. Няма такава утопия всички да са доволни, щастливи, да не се карат и да си общуват на всички нива.

Изобщо не е вярно, че само мъжете ги режат гадно. Колко момичета съм виждала и чувала да се излагат, почти просейки нечие внимание... Въпрос на самоуважение е да се държиш на положение и да знаеш кога да направиш жест към даден човек и кога да кажеш "Върви си!" - не е нещо, с което се раждаш. Учиш се, обикновено от грешките си. И прощаваш на хората за техните. Ако си мислиш, че си толкова добър как така аджеба си се хванал с комуникативен и емоционален идиот?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Май 2011, 17:50 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Норче, как пък веднъж не успях да съм на различно мнение от твоето? Хай фаааайв! :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8