Аз съм доволен . Матурата съвсем не беше трудна , а ''Книгите'' е доста благодатно за писане . Интересното при мен е , че втория срок правих класно върху това стихотворение и снощи реших , ей така съвсем случайно , да прочета какво съм писал на това класно без изобщо да допускам , че то ще се падне на матурата . Като цяло мисля , че написах горе долу добро съчинение , почти 2 листа (какъвто е препоръчителният обем) . Понеже съм сигурен , че ще има въпроси в последствие , свързани с това , кой какво е включил в разсъжденията си , аз ще започна пръв .
Интерпретативното си съчинение , реших да направя така , че да разсъждавам по всяка една строфа отделно . Така бях направил и на въпросното класно , като накрая по моя молба , даскалката ми беше написала , че на матура бих могъл да получа от 18 до 23 точки . Разбира се , сега се постарах да изчистя неточностите , които бях направил тогава и по този начин да си вдигна оценката . Главните идеи върху , които разсъждавах бяха самотата , изолацията , илюзорният свят на книгите , пропиляният живот и така нататък . Като цяло не смятам , че съм направил най-доброто си есе , но мисля , че е на прилично ниво

Теста няма да го коментирам , въпросите не бяха нищо осбено . С малко подсказване и колективизъм ги направихме , надявам се без грешка .
Резюмето също си мисля , че трябва да ми е на ниво също
Оценките ще излязат на 6 ЮНИ , за тези , които не знаят 
iprodanov написа:
Аз почвам матурата и първите пет само ги оставям за после и си викам 'бааси ма***та ква тая матура

'. Ама след тва всичко беше елементарно. Но иначе да, 2 от първите 5 са ужас. И от темата съм супер доволен. Далчев е мега мощен, можеш спокойно да си философстваш и без анализи на всяко едно негово произведение.

Не съм много съгласен с частта за философстването . Това , което ще го напишеш , ако ще е есе , трябва да го аргументираш . Ако е интерпретативно съчинение , там вървиш по текста и разсъждаваш , нямаш нужда от толкова силна аргументация , но ако си избрал есе , предполагам , че точно аргументацията ще е водеща за оценката