Дата и час: 19 Яну 2026, 11:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2006, 18:37 
Живее, за да пише
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Уважаеми преподаватели,

Страната ни е изправена пред съдбоносен етап от своето развитие. На дневен ред стоят важни проблеми, определят се нови приоритети. Вие винаги сте изразявали ясно позициите си и сте част от академичната общност, каквато сме и ние- Вашите студенти и заедно правим силата на академичния дух в най-старото Висше училище! Вие сте преподаватели в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и мястото Ви в обществото е специално. От тази гледна точка не бихте могли да си позволите да не дадете пример за останалата част от обществото и да дадете урок по морал на нас- Вашите студенти. Призовавам Ви: направете си проверка за принадлежност към репресивния апарат на Държавна сигурност! Публично и открито! Изразете и своята позиция за пълно разсекретяване на архивите на ДС! Нека затворим една страница и започнем на чисто - без да товарим повече дневния ред на страната с тази тема. Вярвам във Вас и вашата воля, откритост и смелост! Мълчанието е признак на нещо скрито и недостойно! Приемете призива ми като лично мнение, а не като становище на Студентски съвет. Въпреки отговорностите ми там, аз преди всичко оставам СТУДЕНТ!
С уважение: Росен Тимчев
Студент на СУ "Св.Климент Охридски"

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2006, 12:35 
Живее, за да пише
Аватар

Днес Президента на РБългария Георги Първанов ПРИЗНА, че е сътрудничил на Държавна сигурвност под псевдинм Гоце! Още не съм чул за признание от някои от преподавателите...или може би никой от тях не е бил агент!?!? :evil: Позор!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2006, 23:51 
В началото бе словото
Аватар

Какво значение има дали някой е бил или не е бил агент на Държавна сигурност? С нещо ще промени ли това ... отношението ни към него? След като са професионалисти и си вършат работата добре (а тя е да преподават в СУ, а не да разкриват личният си живот) какво значение има това?

I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 08:42 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Точно това си мислех и аз, Корал. Много слабо ме интересува дали някой е бил агент. Това е минало и според мен мястото му си е в миналото. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 10:22 
Легендарен флуудър
Аватар

И аз мисля така. :P В крайна сметка всички са живели по комунистическо време и щат, не щат всички хора, не само преподавателите, са били част от системата... :roll: Малко или много, то иначе не би било възможно да заемат каквато и да било длъжност :!: А и при добро желание, всеки може да бъде изкаран сътрудник... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 12:43 
Живее, за да пише
Аватар

Нека се сложи край на тази тема! Да си кажат...щом не е срамно да си доносничил и клеветил свои колеги и близки. Чрез тези доноси много човешки съдби са били засегнати. Аз не желая да съдя никого...нека всеки открито заяви, че е бил агент и се гордее с това, пък хората ще преценят какво да мислят за него! Изненадва ме вашето равнодушие по темата. Така се реабилитират престъпления- когато следващите поколения не се интересуват от грешките на предишните.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 13:10 
Легендарен флуудър

:oops: А някой имал ли е поне за момент съмнение, че Първанов е бил доносник на ДС? Нали правеше кариера в Института по история на БКП при ЦК на същото БКП? И до сега колеги от близките до него курсове говорят какви гадости е правил на останалите по тази линия. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 13:13 
Живее, за да пише
Аватар

Не искам да го коментирам изобщо! Обществото ще даде оценката си на изборите! Моята болка е, че вътре в Университета никой не желае да си направи проверка и да каже- ето не съм бил, или бях и се гордея! Искам да знам. Нима всички доносници трябва да бъдет прикривани? Нека си кажат пък вие ако решите на ръце си ги носете. Макар възможността да са навредили и на ваши близки да е голяма

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 13:53 
(U+2205,∅)
Аватар

Росен Тимчев написа:
Призовавам Ви: направете си проверка за принадлежност към репресивния апарат на Държавна сигурност! Публично и открито! Изразете и своята позиция за пълно разсекретяване на архивите на ДС! Нека затворим една страница и започнем на чисто - без да товарим повече дневния ред на страната с тази тема. Вярвам във Вас и вашата воля, откритост и смелост! Мълчанието е признак на нещо скрито и недостойно!

мисля, че е добре да се прави разлика между сътрудниците на Държавна сигурност - едва ли всички са били "част от репресивния апарат"

някои са нямали друг избор и са сътрудничали - в това число има много хора на изкуството и такива, които са били ненаясно със същостта на ДС и едва ли са се интересували от политика - резултатът от публичното информиране за участието им има по-скоро личен негативен характер...

други умишлено са искали да причинят вреда на трети лица и именно тях трябва да се търсят, да се преследват с всички демократични средства на правосъдието - по онношение на тях трябва да има справедливост и да се огласят публично

трети са работили за интересите на държавата, което не трябва да се пренебрегва, да се омаловажава или да се тълкува погрешно, и които като такива имат право да бъдат анонимни от гледна точка на секретността на дейността им и коректността към тях

във всички случаи не може просто да се отворят едни папки със секретно съдържание

ако някой желае да съобщи съпричастността си към ДС, може да го направи - въпрос на съвест, на морал, въпрос на избор, на право на мъчлание и в това няма нищо недостойно... недостойно е в случай, че някой е постъпил неморално, има от какво да се срамува и умишлено крие това!

изразявам лично мнение...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:08 
Живее, за да пише
Аватар

Недостойно е! Щом не са признали толкова време, за да се затвори темата трябва да бъдат отворени досиетата- незабавно и безусловно! Хората ще преценят дали да им простят и дали са вършели недостойни неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:09 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
да ви кажа и мен не ме вълнува особено, по простата причина може би, че в моето семейство няма засегнати от доноси, не знам... баща ми твърди, че било важно да се знае. аз просто не виждам какво толкова може да науча ново - абсолютно съм убедена, че всеки човек над 45-50 години, който днес заема по-висок държавен пост и разполага с повече власт, едно време е сътрудничил на Държавна сигурност - как иначе ще стигне до тоя пост?!? просто и ясно, а за президента конкретно грам не съм учудена, все пак той е и социалист...

колкото до твооите призиви, Росене, първо ме съмнява много преподаватели да влизат в тоя форум, и второ, не смятам въобще, че ние сме аудиторията точно пред която следва да се съобщи нещо такова, то все пак не е като да си признаеш, че са те скъсали на изпит, щото не си научил ...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:17 
(U+2205,∅)
Аватар

Росен Тимчев написа:
Недостойно е! Щом не са признали толкова време, за да се затвори темата трябва да бъдат отворени досиетата- незабавно и безусловно! Хората ще преценят дали да им простят и дали са вършели недостойни неща.

според мен недостойно е мъчланието само в случай, че са извършени недостойни действия, но не и самото непризнаване за сътрудничество в ДС...

в крайна сметка сътрудничеството на ДС не е поначало недостойно, нали така?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:31 
Легендарен флуудър
Аватар

Така, без да чета какво сте писали ще изкажа моето мнение.
През к*ра ми е кой е бил и кой не е бил агент!Интересува ме,
като се изуча, да работя хубава работа, да получавам добри
пари и да мога да живея като "бял човек".

Пак ви замазват очите с тея глупости.Кой ги знае какво кроят
сега и ви подхвърлят някакви работки...Аз няма да се хвана,
не отново!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:34 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Паган написа:
Пак ви замазват очите с тея глупости.Кой ги знае какво кроят
сега и ви подхвърлят някакви работки...Аз няма да се хвана,
не отново!

А в това съм абсолютно сигурна, че тая истерия е поредният прах в очите :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:39 
(U+2205,∅)
Аватар

Crematory написа:
А в това съм абсолютно сигурна, че тая истерия е поредният прах в очите :roll:

затова, ако се следи тази тема, трябва да се отсява, да не се приема всичко за чиста монета и най-вече да се мисли рационално...

другото е демагогия и невежество:!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 119 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща