Дата и час: 17 Яну 2026, 05:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 240 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010, 12:30 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2010, 12:20 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 19 пъти.
Имам въпрос:Както сега съм приет право и ако след втората година искам успоредно да запиша международни отношения само изпит по език ли държа? :) Тъй като изпит по история вече съм изкарал за правото. :)
И доколкото видях от линка на предишната страница Международни отношения заедно с правото мога да запиша чак след 3-тата година,така ли? :geek:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2010, 00:20 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
b_o_b_y написа:
Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !

Може, но не знам дали може точно археология, т.е. май няма втора спациалност археология... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2010, 22:38 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 08:15 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Пусни една молба до Декана. Това е универсалният ми съвет към всички по всички проблеми. Ако оттам ти кажат, че не става, значи не става. Тук може да си пишем, каквото ни скимне.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 08:49 
В началото бе словото

Аз още не съм започнала обучението си :D Но имам желание да запиша немска филология като втора специалност. Сега се чудя дали задължително трябва да съм положила изпит по немски език или може и с матурата понеже за НФ се кандидатства и с матура по немски :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2010, 10:27 
В началото бе словото
Аватар

Днес ще ходя за запиша БГ филология,но мн се надявам след първата година да запиша като втора специалнос ПР.Четох ,че не отпускали места.....та кога може да стане ясно дали това е наистина така. Има ли някои ,който някога е записвал, която и да е от трите специалности в ФЖМК и ако да нека сподели !!!! :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2010, 22:28 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 35 пъти.
Мисля, че не можеш да запишеш втора специалност журналистика, по-вероятно е да успееш да се прехвърлиш в тази специалност по-късно. Но така си губиш годината...А и се изисква успех и успешно издържани изпити по журналистика.

и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010, 22:27 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
До миналата година нито една от трите специалности във ФЖМК не се предлагаше като вариант за втора специалност. В това съм 100% сигурна.
Не знам как ще стоят нещата догодина, но през последните поне 6-7 години е така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2010, 22:21 
От дъжд на вятър

Искам да попитам дали след като кандидатствам отново след 2-ри курс и ми стигне балът, мога да уча едната специалност 3 курс, а другата 1 курс задочно? И двете са в СУ.
Благодаря!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 19:17 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Изискванията за записване на втора специалност за 2011 година - http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... t_2011.pdf

Пише накрая "За студентите, обучаващи се по тези правила, не се предвижда държавна субсидия и нямат право на стипендия".

Може ли някой да ми обясни откъде накъде решиха, че трябва да махнат субсидията за втора специалност? Толкова ли са им необходими пари? Че то още няма платено обучение за бакалаври официално, а те вече се произнесоха, че второто ще стане само платено на практика.

Така ли е или аз нещо не разбирам?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2011, 20:19 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Така е да, явно от тази година са го махнали :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2011, 15:53 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз съм първи курс и уча филология обаче искам да запиша от 2 курс втора специалност-ще може ли или не? :?: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2011, 15:18 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
tattoo_waist написа:
Аз съм първи курс и уча филология обаче искам да запиша от 2 курс втора специалност-ще може ли или не? :?: :roll:

За догодина не е ясно доколко ще може, но принципно няма причина да не може. Сега са излезли условията само за тази година.

В разговор с началника на отдел "Студенти" на СУ аз и мой колега бяхме уверени, че в условията за тази година не става въпрос за платено обучение. Изглежда неправилно сме разчели двусмисленото изречение, което се касаело само до това, че обучаващият се по втора специалност няма право на стипендия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2011, 00:28 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Lorry.T написа:
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!

Ако си в ОКС "Магистър" няма опция за записване на втора специалност и по никакъв начин не може да запишеш втора ако имаш и един невзет изпит. И ми е мега интересно, каква е тази магистратура с три курса на обучение?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 240 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Следваща