seduction написа:
Bestcho написа:
Благодаря за бисерите . Лошото обаче е , че не ми е смешно , а тъжно . Как е възможно зрелостник да напише такива меко казано глупости . Какво в крайна сметка е правил в училище тези 12 години . Сега се сещам , за една моя учителка , която казваше , че някои са изгубили 12 години от живота си в училище , без да има каквато и да била полза и разбирам колко е била права . Ако аз бях на мястото на проверяващите и видех такова изречение , надолу нямаше да проверявам ..
И все пак , ако се загледате по-внимателно , ще видите , че тези умотворения , всъщност са неща , които са учени на изуст и не са доучени . Точно това правят най-често учениците и адски много грешат . Една голяма част учат всяка една тема на изуст и от толкова автори и произведения в главата им става каша и се стига точно до такива комични изречения . От личен опит съм се убедил , че правилния метод , за научаване е постепенно натрупване на знания в мозъка , в противен случай виждате какво се случва ..
Не съм съгласна. Когато зубриш се появява момента на липсата на какъвто и да е логически преход между отделните мисли /абзаци/ на сбъркани имена на творби, направления и т.н. Когато не мислиш върху това, което пишеш, а просто пишеш. Колкото и да учиш всичко наизуст, повярвай ми не може да напишеш такива простотии.
За мен авторите на подобен тип изказвания са хора, на които им е абсолютно все тая каква оценка ще имат и какво биха си помислили проверяващите.
Ами не , не е така . Човешкият мозък има някакъв предел . Има хора , които започват от Ботев , та до Талев се опитват да научат всичко наизуст . От цялата тази информация , в главата им става буквално една каша от автори , биографии , години , факти , герои и прочие . Като седнат пред белия лист и се опитат да се сетят за конкретната творба , се появява така нареченото ''бяло петно'' . Вследствие на забравения материал , човека започва да пише всяка една глупост , която му хрумне , само и само да има нещо написано , за да вземе макар и малко точки . Именно от там идват тези ''бисери'' .
Разбира се , има го и момента , с различните индивиди , на които не им пука особено каква оценка ще изкарат , защото не правят планове да продължават учението си . Дали заради високото материално състояние на родителите им или защото вече са си намерили работа и смятат просто да я продължат , само те си знаят . Факт обаче , че така нареченото зубрене , по-скоро вреди , отколкото помага . Много малко хора са свикнали да помнят по толкова много информация . Не може 5 години в гимназията да не са отваряли учебник и изведнъж да дадат на мозъка толкова много информация , просто няма да се получи