Дата и час: 18 Яну 2026, 16:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Стара история
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2006, 13:50 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Някой може ли да каже какво представлява тестът по стара история. Какви въпроси има, на какво да наблегнем при ученето на години, имена, термини или нещо друго?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Стара история
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2006, 16:22 
От дъжд на вятър
Аватар

soul assassin написа:
Някой може ли да каже какво представлява тестът по стара история. Какви въпроси има, на какво да наблегнем при ученето на години, имена, термини или нещо друго?

И аз това се питам...Направо не ми се мисли-материалът е толкова гоооолям!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2006, 20:59 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Хмм,отдавна ми мина изпита по Стара история и вече много не помня какво беше,даже не помня дали дори правихме тест :roll: Вярно е ,че материала е огромен,но според мен тестът ви ще включва най-много въпроси от това ,което сте учили на упражнения!Иначе това ще са основни въпроси от всеки дял-примерно за Египет,трябва да знаете за пирамидата на Джосер,другите големи и важни пирамиди и общо взето най-важното за всяко царство, За Изтока- за законите на Хамурапи,за походите на персите идруги такива важни събития,за Гърция- за гръцката колонизация/ може да ви дадат карта и по нея да определите къде се намират избрани гръцки колонии/,за у-нието на Пизистрат,за реформите на солон,Клистен и т.н.,за полисния модел в Атина и начина на у-ние в Спарта,най-вероятно ще ви дадат нещо за минойските дворци в Крит,пък за Рим-основни форми на у-ние през републиканската епоха и императорската епоха,обърнете внимание на важните едикти на императорите/например за християнството и други разни свободи и привилегии/,за войнишките императори едва ли ще ви дадат,защото те и без това са много сложни за научаване,но знае ли човек,важни са също Принципатът на Август и Доминатът на Диоклециан,както и терархията при Константин,пък Теодосий І и Теодосий ІІ са свързани главно със събитията о/о християнството и трябва да знаете също за големите и най-важни църковни събори !
Общо взето материала наистина е много огромен и ако сте І-ви курс още не сте свикнали да учите за толкова големи изпити,но всъщност изпита въобще не е страшен,а само така изглежда-трябва съвсем нищо да не знаеш за да те скъсат,пък за да ви допуснат до изпит ви трябва поне 3 на теста !
Много успех на всички и ако има нещо питайте !
БТВ, кой ви води упражненията по Стара история ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2006, 01:01 
В началото бе словото

Много мерси за информацията. Аз лично нямам упражнения, защото съм етнология.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2006, 08:57 
От дъжд на вятър
Аватар

sientelo написа:
Хмм,отдавна ми мина изпита по Стара история и вече много не помня какво беше,даже не помня дали дори правихме тест :roll: Вярно е ,че материала е огромен,но според мен тестът ви ще включва най-много въпроси от това ,което сте учили на упражнения!Иначе това ще са основни въпроси от всеки дял-примерно за Египет,трябва да знаете за пирамидата на Джосер,другите големи и важни пирамиди и общо взето най-важното за всяко царство, За Изтока- за законите на Хамурапи,за походите на персите идруги такива важни събития,за Гърция- за гръцката колонизация/ може да ви дадат карта и по нея да определите къде се намират избрани гръцки колонии/,за у-нието на Пизистрат,за реформите на солон,Клистен и т.н.,за полисния модел в Атина и начина на у-ние в Спарта,най-вероятно ще ви дадат нещо за минойските дворци в Крит,пък за Рим-основни форми на у-ние през републиканската епоха и императорската епоха,обърнете внимание на важните едикти на императорите/например за християнството и други разни свободи и привилегии/,за войнишките императори едва ли ще ви дадат,защото те и без това са много сложни за научаване,но знае ли човек,важни са също Принципатът на Август и Доминатът на Диоклециан,както и терархията при Константин,пък Теодосий І и Теодосий ІІ са свързани главно със събитията о/о християнството и трябва да знаете също за големите и най-важни църковни събори !
Общо взето материала наистина е много огромен и ако сте І-ви курс още не сте свикнали да учите за толкова големи изпити,но всъщност изпита въобще не е страшен,а само така изглежда-трябва съвсем нищо да не знаеш за да те скъсат,пък за да ви допуснат до изпит ви трябва поне 3 на теста !
Много успех на всички и ако има нещо питайте !
БТВ, кой ви води упражненията по Стара история ?

Много ти благодаря за инфото:) Аз съм история.Димитър Митов ни води упражненията...Струва ми се много взискателен,направо ме плаши...А такъв ли е всъщност?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2006, 10:46 
Легендарен флуудър
Аватар

Да, меко казано... :lol: Но изобщо не се притеснявай за старата история, нищо не зависи от него на изпита- изпитва Делев и никой не къса, даже писа страхотни оценки...А тестовете аз ги държах преди 2г.Не си спомням какви бяха въпросите, но общо взето бяха елементарни - с отлични оценки си ги взех... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2006, 10:25 
princess in love
Аватар

Да , Делев е страхотен ! Въобще не изисква подробности ипише само хубави оценки, пък иосвен това много обича да задава любимите си въпроси за Александър Македонски и за император Август !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2006, 20:43 
В началото бе словото

Екстра си беше неска и нямаше проблеми. Аз даже минах само с тест, щот се бях представил добре и не ме изпитва устно. Тестът наистина не беше труден. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:28 
Пишеща машина
Аватар

Делев е страшен просто аз имам изпит при него в петък наистина ли ако минем теста мн добре няма да ни изпитва чудесно :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 14:58 
princess in love
Аватар

Е,да сигурно може да минете и само с теста,така че хич не се притеснявайте и успех на изпита :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 16:38 
В началото бе словото
Аватар

Май ние сме последни - 8 юли ни е изпита, дано не са изтрещяли дотогава, иначе и аз чувам само хубави неща за тоя изпит, пък асистента според мен е пич - беше много яко като ни разкарваше из града да ни обяснява за стените на Сердика, влизахме и излизахме през главната порта в подлеза до Президентството поне десет пъти :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2006, 19:07 
princess in love
Аватар

Е, за сердика най-добре асистент Лозанов може да ви обясни иначе Старата история си е супер просто и изпита минава много леко,въпреки огромното количество материал,което трябва да се научи !
Успех на всички на които им предстои изпит по тази дисциплина :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 10:12 
Легендарен флуудър

:cry: А като си вземете старата история по този начин, знаете ли за Ашурбанипал ІІ, Тикултунинурта ІІІ, Рамзес ІV и Керсеблепт V? :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2006, 16:47 
princess in love
Аватар

Joker написа:
:cry: А като си вземете старата история по този начин, знаете ли за Ашурбанипал ІІ, Тикултунинурта ІІІ, Рамзес ІV и Керсеблепт V? :lol: :lol:

Да определено знаем и за тях,просто трябва да почетеш малко повече !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2006, 09:32 
Легендарен флуудър

:lol: Във форума или некви книжки? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща