Дата и час: 06 Апр 2026, 08:49

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво да уча - съвети?
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2011, 20:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Как мислите Публична администрация добра опция ли е ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2011, 20:55 
Carpe diem!
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
yolinaA написа:
Дойде моментът, в който сериозно се замисляме под какъв ред да подредим специалностите.
Ако някой може да сподели мнение за Социални дейности и Връзки с обществеността. Коя предполага по-голяма реализация?

ВО :)

jenesais написа:
И на мен ми се прииска да помоля за съвет относно подредбата на специалностите..
По принцип съм се насочила към право, но засега балът ми не стига (5.25 литература, 4.75 история на предварителните). На редовен пак ще се ходи, но все пак да наслагам някакви резервни варианти при подреждането на специалности. Балканистиката и славянската филология ми се струват много интересни - най-вече заради езиците. Някакви съвети/мнения относно това струват ли си наистина, има ли реализация - понеже съм останала с впечатлението, че са по-непопулярни като избор.

Пишеш Право на първо място, ако си момче тази оценка може би ще ти стигне за Политология :) По-добрият вариант е това пред Славянската филология ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2011, 21:22 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Да ви е дупе яко ако се доверявате на съветите на другите за образованието си. Само споменавам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2011, 13:45 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Може ли някой да даде повече "вътрешна информация" за специалността Информационни системи. Интересуват ме конкретни неща - какво е нивото на преподаване на математиката и на специализираните курсове за специалността ( лесно ли е, трудно ли е и т.н.), може ли да се взимат същите избираеми дисциплини като другите информатични специалности, каква е съпоставката с другите специалности от ФМИ ( говоря за тези, свързани с програмиране ) като ниво на знания ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2011, 15:03 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Може би тук не е мястото, но все пак искам да попитам някой знае ли какви теми за съчинение са се падали на изпитите по руски език през последните години?Ще ви бъда благодарна, ако публикувате нещо, понеже търсих, търсих, но не се увенчах с успех :(((

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2011, 13:50 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
cReoLiN написа:
Може ли някой да даде повече "вътрешна информация" за специалността Информационни системи. Интересуват ме конкретни неща - какво е нивото на преподаване на математиката и на специализираните курсове за специалността ( лесно ли е, трудно ли е и т.н.), може ли да се взимат същите избираеми дисциплини като другите информатични специалности, каква е съпоставката с другите специалности от ФМИ ( говоря за тези, свързани с програмиране ) като ниво на знания ?

Какво по-точно искаш да учиш? Ако искаш да станеш добър програмист, не ти я препоръвам. Влизаш Компютърни науки и това е. Каквото и да си говорим това е специалността, която все още държи някакво прилично ниво, докато останалите са трагедия! Иначе изборните дисциплини за зимния семестър можеш да ги видиш тук: http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... 1_12_zimen
Общо взето при изборните имаш голямо разнообразие и можеш да запишеш каквото искаш, като така ще можеш да навлезеш по-навътре в областта, в която искаш да се развиваш. Ако гледаме само редовната прогрмата по програмиране няма да научиш НИЩО от университета,ако не си КН. В КН нивото също е доста ниско, но тогава престави си какво е в останалите специалности ;) Ако имаш някакви въпроси може и на ЛС да питаш.. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2011, 14:30 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Казано по друг начин, гледай да влезеш, пък програмирането ще ти се наложи да го учиш сам.... :D

Докаго ходех на състезания по програмиране, правех доста spoj0 . След това се отказах... и сега ще ми бъдре малко трудно да вляза в старото си темпо. Факт е, че много хора се интересуват от това и го записват (състезателно програвиране) , но малко хора го изкарват до края. Така , че си помисли дали ти трябва за работа, тогава във всяка специалност ще си го научиш, или за нещо повече - тогава вече е по-добре КН, защото "колегите са по-кадърни"

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2011, 22:31 
В началото бе словото

Благодарил (а): 23 пъти.
С бал 26.51 за "Философия"-редовно предполагам ще ми стигне?

„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2011, 08:32 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 19 пъти.
Миналата година за жени е бил 25.23, предполагам, че ще ти стигне. Честито! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2011, 21:59 
В началото бе словото

Благодарил (а): 23 пъти.
Мерсаж! Дано да е за добро...Успех и на теб!:))))

„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 17:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 5 пъти.
Здравейте !
Тази година не успях да влезна,защото не се бях подготвил за изпит,а матурата ми по история беше слаба 4.26.Не съжалявам,че не влезнах,защото специалностите въобще не ми допадаха,а исках да влезна просто ей така...И сега разполагам с цяла година и се чудя,какво да избера,за да се явя на изпит ? Каква специалност ? Не искам да е от супер елитните Право,Международни отношение и прочие,а някоя която се влиза горе-долу лесно и най-важното да е търсена в България и да има реализация.Бихте ли дали някакви съвети ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 21:55 
Insomniac
Аватар

Благодарил (а): 70 пъти.
Защо са ти съвети за това? Теб нищо ли не те влече? :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2011, 22:05 
tales of ordinary madness
Аватар

Благодарил (а): 890 пъти.
Laxus написа:
Здравейте !
Тази година не успях да влезна,защото не се бях подготвил за изпит,а матурата ми по история беше слаба 4.26.Не съжалявам,че не влезнах,защото специалностите въобще не ми допадаха,а исках да влезна просто ей така...И сега разполагам с цяла година и се чудя,какво да избера,за да се явя на изпит ? Каква специалност ? Не искам да е от супер елитните Право,Международни отношение и прочие,а някоя която се влиза горе-долу лесно и най-важното да е търсена в България и да има реализация.Бихте ли дали някакви съвети ?

Съветът ми е да прецениш какво те влече. Ние не може да ти кажем коя специалност е удачна за теб :roll:
Относно влизането лесно - това е много широко понятие. Реализацията дори няма да я коментирам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 12:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз мисля нещо с информатика и математика, ама ще видим :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2011, 16:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 364 пъти.
Разгледай тук: http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/b ... index_html специалностите и възможностите за реализация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща