malinka написа:
С тези награди е доста неясно положението.
Освен това и новото условие за недопускане на студенти с курсова работа пак не е коректно.
За да се подпише един преподавател,че си участвал в изготвяне на курсова работа в неговия предмет,означава ,че преподавателя има добри наблюдения от теб,отличник си по предмета и смята ,че си достоен за награда!
Аз не вярвам един преподавател да даде подписи на целия поток.
Освен това да не забравяме критерия среден успех!
Допускаме ,че идеята е студентите с курсова работа да не се допускат (мнозинството) и участват само разработчици на научна дейснот.
Тука са възможни следните хипотези :
Разработчиците са с висок успех,тогава няма никакъв проблем да се допуснат студенти с курсови работи ,тъй като разработчиците ще са с приоритет (отличници).
Втория вариант е разработчиците да с нисък успех и да се конкурират с други разработчици с нисък успех.Аз питам тогава какви са тези разработчици на научна дейснот с нисък успех?
Малко дълги станаха размислите ми по теорията на получаване на награди ,но ви благодаря за търпението!
The Darkness Within написа:
Наградите са за хора, които са положили допълнителни усилия в някаква насока, изготвили са някаква работа извън учебния си план. Идеята им е да стимулират страничните научни дейности на студентите, а не да те награждават за това, че си взимаш отлично учебните курсове. За последното се дават стипендиите все пак (независимо дали оценките са получени с теоретичен изпит или с курсов проект).
Искам да отбележа, че нямам някакви научни разработки и щеше да ми е приятно да взема награда с някоя курсова работа. Обаче това би развалило идеята на наградите (поне както аз я виждам).
Уважаеми колеги,
Вие мислите абсолютно правилно, наградите са за хора, които правят нещо в посока развиване на научния си потенциал, извън това, което им е задължително в Университета и което е по учебен план. Също така по регламента на Европейската комисия с наградите се стреми повишаване на научната дейност на студентите, извън задължителната такава. Именно затова е тази служебна бележка и предоставянето на документи от разработката.
А визимането на успеха е с цел класиране на подадите документи за награди, защото все пак има определен брой и те трябва да се разпределят на дадена база.
А също така ще Ви препоръчам за въпроси, относно целия проект, независимо от какво естество са те да се допитвате до Комисията по европейски стипендии и награди на СУ по информационните канали за връзка с нея, защото именно хората, които са там знаят най-добре нещата, защото те ще потвърждават Вашите формуляри и ще разглеждат документите Ви за награди и ще преценяват.
Служителите от отделите "Студенти" понякога дават противоречива информация, те имат единствено задължение да Ви приемат документите и да Ви заверят успеха, след това са хората от Комисията, а ако има проблеми някакви Вие ще се свържете с нас или ние ще се свържем с Вас.
П.С. Моля Ви пренесете въпросите си към Комисията, а не си ги задавате тук, защото някой ще реши да Ви отговори и ще Ви обърка, като даде противоречива информация