Victoria написа:
Ами нормално, за специфичните въпроси се очаква университетът да е в час, а не комисията по евронаградите.
Пък и ти май не дочете поста ми, браво.

Не мисля, че има някакви принципни разлики в различките висши училища.
Ако толкова не ти допада това, което се пише, пробвай да кандидатстваш и ти, може пък и да мине номерът и при нас, не само в ТУ.
А, и не съм убедена, че това, че си подал, значи, че ще те класират, но не съм компетентна по въпроса.
При нас не може да пробваме да кандидатстваме, защото не искат да ни подпечатат бележките, ако са за неща правени по учебен план.
Никъде не пише, че проектите не може да са по учебен план:
(2) Кандидатстващите за награди освен формуляр подават и издаден от висшето училище документ, удостоверяващ участието им в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.
Защо тогава не е изрично написано? Това е от сайта на европейските стипендии и награди. По-нагоре бях пуснала и цитат от правилата на СУ за кандидатстване и там не пише, че не може да са от учебния план.
На страницата във фейсбук на европейските стипендии и награди отговарят, че всеки университет си определя правилата, по които да издава служебни бележки и точно там пишат хора, че на тях им дават за курсови проекти и чертежи и т.н.
Аз например уча физика и правим много практически разработки, какво като са по учебен план. Нали се иска подпис от преподавател, те едва ли ще ти подпишат ако не си се представил добре. На мен лично преподавател ми е отказвал да ми даде такава бележка, защото не съм си направила отлично проекта.